Прочитај ми чланак

НОВИЦА ВЕЛИЧКОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Дај да се побијемо

0

Волео бих да својим карактером заразим младе саиграче, зато им стално причам: Неће нас добити нико, треба да нас се плаше, каже капитен Партизана

Само један кошаркаш у историји овог спорта на нашим просторима добио је надимак – Убица. Новица Величковић!

Капитен Партизана је у интервјуу за Вајс открио многе ствари о својој каријери, између осталог и како је зарадио тај надимак.

– То „Убица“ се десило после једне утакмице са Цибоном. Тад сам за врло кратак период преломио меч агресивношћу, бацао сам се, украо неколико живих лопти, мислим да је то било или полуфинале или финале Јадранске лиге. Неко је дрекнуо с трибине „Новица убица“ и тако је настао надимак – присећа се Величковић и додаје да би својим ставом и карактером хтео да „зарази“ и младе играче црно-белих:

– Волео бих. Дај да се боримо, да се бијемо, па и ако имамо мањка талента, да их сломимо жељом. И ако тако буде, неће нас добити. Ја им то стално говорим: Неће нас добити нико. Они који долазе у Пионир треба да нас се плаше. Они треба да знају против кога играју, да знају да их ми чекамо. Да ћемо им стати на пут, да ћу им ја стати на пут, и ја и оно дете од 18 година које тек треба да научи како да се бори.

Крађа у Турској
ПЛАКАО САМ 200 ПУТА ЗБОГ АУТА

Величковић се осврнуо и на време кад је носио национални дрес и на пораз у полуфиналу ЕП у Турској, кад је Тунчери нагазио аут-линију, а након тога је баш Новица био фаулиран при шуту.

– Ма добро, то не знам ни да л‘ бих ја свирао. Али друге ствари су ме ту болеле. Па, брате, где онај судија да не види онако близу да је изашао, еј, месец дана сам био као зомби после, плакао двеста пута, нисам спавао – искрен је он.