Прочитај ми чланак

НОВИ ИЗВЕШТАЈ ЛЕКАРА О КУЗМИЋУ: Тешко стање српског кошаркаша, хематом на мозгу

0

"Аутомобил великом брзином скренуо у нашу траку, молимо се да је Кузмић добро", каже боксер који је био у БМW-у у који је ударио Кузмићев Порше.

Огњен Кузмић, кошаркашки репрезентативац Србије, након саобраћајне несреће стављен је на апарате за механичку вентилацију (вештачка плућа) и око 12.30 је хеликоптерским транспортом стигао у Београд, у Ургентни центар Клиничког центра Србије.

Генерални директор УКЦ Републике Српске др Владо Ђајић рекао је да је Кузмић задобио преломе костију лица и вилице, има хематом (оток) на мозгу и нагњечење грудног коша.

– Пацијент се налази на апаратима за механичку вентилацију. Обављена ја сва неопходна иницијална дијагностика и започет терапијски третман. Због озбиљности здравственог стања и санирања повреда је транспортован у Ургентни центар Клиничког центра Србије – рекао је Ђајић.

С друге Кузмићев пријатељ Богдан Илић у несрећи је задобио доминатне повреде главе и костију лица.

– Пацијент се налази на апаратима за механичку вентилацију. Остаје на даљем болничком лијечењу и праћењу у Клиници за анестезију и интензивно лечење УКЦ РС. Све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су преурањене – рекао је начелника Ургентног центра др Драган Ракановић.

До удеса је дошло када се бели порше Огњена Кузмића у којем је био са пријатељем Богданом Илићем сударио са BMW-ом у којем су били Марко Миљатовић (32) из Приједора и боксер Дражен Јањанин (30) из Приједора.

„Аутомобил великом брзином скренуо у нашу траку, молимо се да је Кузмић добро“, изјавио је Јањанин (30).

Јањанин је у изјави за портал „Српскаинфо“ описао удес у Рамићима, на магистралном путу Бањалука-Приједор, у којем је тешко повређен кошаркашки репрезентативац Србије.

„Враћао сам се са борбе из Минхена и Миљатовић је мојим аутом дошао по мене у Бањалуку. Били смо у Рамићима око пет сати ујутру када су се само иза кривине пред нашим очима појавила светла. Аутомобил је великом брзином ишао из супротног смера и скренуо у нашу траку. Миљатовић је брзо реаговао и скренуо наш аутомобил у страну. Ударили смо у банкину. Међутим и „порше“ који нам је дошао у сусрет ударио је у наш задњи леви крај, откинуо врата и точак нашег возила“, рекао је Јањанин.

Пријеродчанин додаје да се њихово возило од силине удара преврнуло на кров, док се „Порше“ у којем су се налазили Кузмић и његов пријатељ Богдан Илић, зауставио око 200 метара даље.

„Разбио сам прозор и изашао и извукао пријатеља из аута. Отишли смо доле до другог возила. И оно је било преврнуто на кров и слетело је са цесте. Из аутомобила се чула гласна музика и чуло се да неко кркља. Убрзо су дошли ватрогасци и извукли их из аута. Ми имамо посекотине од стакла. Мени су шили руку, али добро смо. Покушавамо да сазнамо како су Кузмић и његов пријатељ и молимо се да буду добро. Чули смо да су у тешком стању“, закључује Јањанин.