Прочитај ми чланак

Нови дебакл Звезде – Сон нокаутирао црвено-беле на „Митићу“!

0

Фудбалери Црвене звезде поражени су убедљиво од лондонског Тотенхема 4:0 (1:0) у мечу четвртог кола Лиге шампиона.

Вођство Спурсима пред више од 42.000 гледалаца на „Рајку Митићу“ донео је Ђовани Ло Селсо после серије одбитака у 34. минуту меча.

Утакмицу је решеио Хјеонг-мин Сон са два гола у размаку од четири минута у првом кварталу другог полувремена.

Коначан резултат је пет минута пре краја поставио резервиста Кристијан Ериксен, на асистенцију колеге са „купе“ Рајана Сесењона, у тренуцима када је Звезда имала играча мање због повреде Павкова, а без права на измену.

Црвено-бели су све време били у подређеном положају, али су упркос томе колико-толико парирали гостима у првих сат времена сусрета.

Српски шампион је при 0:0 пропустио стопостотну шансу, Милан Павков је промашио зицер ситуацију један на један са голманом Тототенхема.

У завршници првог полувремена Ван ла Пара погађа стативу, а у наставку акције лопта завршава на пречки након неспретне интервенције Санчеса.

У другом делу меча Звезда није успела да на сличан начин угрози гол Тотенхема, који је брзим акцијама у три потеза казнио сваки празан простор који су црвено-бели оставили на средини терена.

Након повреде Павкова, а без права Милојевића на измену, гости без претеране иницијативе користе бројчану предност и стижу до коначних 4:0.

Сесењон је убацио са леве стране лопту у срце казненог до Ериксена који је одбио напад чувара и уз одбитак убацио лопту у гол.

Овом победом Тотенхем се приближио нокаут фази ЛШ јер има четири бода више од Звезде два кола пре краја. Црвено-бели су трећи са два бода више од Олимпијакоса с којим ће највероватније у Пиреју имати директан обрачун за место у Лиги Европе.

Тотенхем је надиграо Црвену звезду у првом полувремену, али су црвено-бели пропустили две невероватне гол шансе.

Након почетног притиска Звезде, Спурси су преузели контролу и стрпљивом игром притискали домаћина који је често био сатеран у свој казнени простор.

Кружили су гости око шеснаестерца српског шампиона, тражили су простор за шут Кејн и Сон, али су дефанзивци Звезде добро пратили сваки потез ривала.

У јеку Тотенхемових напада Звезда стиже до стопостотне гол прилике. После скока Павкова, лопта стиже до Гарсије који креће ка голу Тотенхема.

Одбија се до Павкова чији је шут изблокиран, али му се лопта враћа у ноге и он излази сам на Газанигу, који му стопалом брани шут по земљи.

Уследила је сурова казна у 34. минуту, после невероватног расплета догађаја пред својим голом.

Ђовани Ло Селсо је започео акцију и сјајним пасом у празан простор сервирао Кејну гол шансу. Капитен Тотенхема је преварио Борјана, али погађа стативу.

Лопта се одбија до Сона који је изблокиран, али Родић лоше интервенише и враћа фудбал пред гол. Право до Кејна који шутира снажно, али непрецизно.

Ипак, Сон уклизава и буквално коленима шутира, али и он погађа оквир гола – пречку. Међутим, лопта се опет одбија до играча Тотенхема, овај пут до зачетника целе акције Ло Селса који коначно тресе мрежу Звездиног гола.

Неколико минута касније Звезда се нашла у новој гол шанси, били су црвено-бели у идентичној ситуацији као Тотенхем приликом вођства, али нису имали довољно среће.

Ван Ла Пара се изненада нашао у гол шанси, пробио је с десне стрне казненог, брзо шутирао, али је погодио стативу.

На одбијену лопту је натрчао Дејвисон Санчес који замало постиже аутогол, али на његову срећу лопта погађа пречку. Одбија се до Дајера који коначно рашчишћава.

Није имала Звезда снаге да се врати у меч у наставку, Тотенхем је максимално искористио сваки празан простор и за 15 минута решио меч.

Наставили су гости да притискају црвено-беле и стрпљиво граде нападе без срљања с обзиром да су имали вођство.

Чим се Звезда мало „отворила“, уследио је класични нокаут. У року од четири минута Хјеонг-мин Сон постиже два гола и решава питање победника.

Сон прво матира Борјана сјајним ударцем с леве стране казненог након контранапада који је отворио Ндомбеле, а наставио Али одличним приогравањем испред шеснаестерца.

Црвено-бели се нису ни опоравили, а опет су вадили лопту из мреже. Опет су Спурси матирали Борјана у три потеза.

Кејн је сјајним додавањем у празан простор „лансирао“ Роуза на левој страни казненог, он из прве одиграва попречни пас на другу стативу до усамљеног Сона који закуцава фудбал у мрежу.

Уследио је миран период меча у „одрађивање“ времена, али десетак минута пре краја Павков је после незгодног доскока повредио скочни зглоб и завршио меч.

Милојевић више није имао права на измене, а Тотенхем је искористио бројчану предност и без претераног притиска стигао до четвртог гола, након акције резервиста Рајана Сесењона и стрелца Кристијана Ериксена.

Стадион „Рајко Митић“, 42.381 гледалаца
Главни судија: Карлос дел Серо Гранде
Асистенти: Хуан Карлос Јусте, Роберто Алонсо

Звезда: Борјан – Родић, Дегенек, Милуновић, Гобељић (Жандер 46′) – Јованчић (Кањас 62′), Петровић – Ван ла Пара, Марин, Гарсија (Боаћи 67′) – Павков
Резерве: Поповић, Панков, Жандер, Вулић, Кањас, Боаћи

Тотенхем: Газанига – Роуз, Санчес, Дајер, Фојт – Ндомбеле, Сисоко – Али (Ериксен 62′), Ло Селсо, Сон (Сесењон 75′) – Кејн
Резерве: Ворм, Алдервирелд, Дејвис, Сесењон, Скип, Ериксен, Мура

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!