Прочитај ми чланак

Новаку стиже забрана и из Рима: Контроверзан си, ниси на нивоу Надала и Федерера

0

Организатори турнира широм Европе почели су да се јављају откад је Новаку Ђоковићу забрањен наступ у Аустралији.

Од Француске, преко Велике Бритатаније, Шпаније, па сад и до Италије, званичници се утркују ко ће пре да пошаље поруку упозорења светском броју један у тенису.

Последњи у низу урадио је то први човек Мастерса у Риму Серђо Палмијери, бивши тенисер у периоду 60их и 70их година прошлог века.

Италијан сматра да Ђоковић нема прави карактер и да није узор младим колегама попут Рафаела Надала и Роџера Федерера.

„Новак Ђоковић има контроверзан карактер, прави потезе ризикујући самог себе. Чињеница да није узор за младе у ово спорту је апсолутно тачна. Није стигао до нивоа на коме су Федерер и Надал“, каже Палмијери за један италијански радио.

Италијан је забринут за ментално здравље Ђоковића после свега што се дешавало у Мелбурну.

„Та дешавања могу да угрозе ментално стање, које је потребно сваком врхунском спортисти. Не бих се понашао као директор Аустралијан опена када је фаворизовао долазак Новака у Мелбуирну, без кординације са властима“.

Објаснио је и да ће Новак морати да се придржава правила за наступ у Риму, где је прошле године догурао до финала када је био бољи Надал.

„Имам дуг и добар однос са Новаком. Он има јак карактер, пребродиће све ово. Да ли ће играти на Отвореном првенству Италије од њега зависи, ако се пријави, правила морају да се поштују. Ако играчи се буду придржавали тога, неће бити разлога да их не прихватимо“, закључио је Палмијери.

За разлику од Француске и Аустралије, извесно и Шпаније, за наступ у Италији није обавезна вакцинација, већ само негативан тест на коронавирус.

За сада…