Прочитај ми чланак

„Новака прогнали као лопова, а Аустралијанка се такмичи иако има корону“

0

На Зимским олимпијским играма у Пекингу као да не могу без скандала. Из дана у дан се појављују приче готово орвеловског сценарија, па тако новинари одвлаче у току укључења уживо, спортистима дозвољавају да учествују, па их онда избацују... Ипак, не у случају једне Аустралијанке, који је потпуно супротан ономе што је Новак Ђоковић доживео у њеној отаџбини.

Тали Гил је већ била спремна да напусти Пекинг јер је добила опомену од организатора, након што је добила позитиван тест на коронавирус.Ипак, онда се десио невероватан преокрет. Аустралија је уложила жалбу, па ће она и њен карлинг партнер Дан Хјуит моћи да се такмиче на Зимским олимпијским играма.

На крају је Кина попустила и дозволила Гил да се такмичи иако је позитивна на коронавирус, а разлог овакве одлуке није саопштен.

Аустралијски карлинг тим ће тако у пуном саставу играти против Швајцарске. Посебно је била занимљива реакција једног бразилског портала који је објавио вест са насловом.

„Након што су Ђоковића третирали и прогнали као лопова, Аустралија добила дозволу за такмичарку да се надмеће са ковидом-19“, пренео је „Мондо“.

Све ово је показало да Аустралија нема јединствене аршине када је у питању коронавирус јер су мање од месец дана раније протерали Новака Ђоковића за ког је оцењено да је ризик по јавно здравље. Политика је још једном упетљала прсте у врхунски спорт.

Новак се и даље стално појављује у штампи Аустралије, а сада његов случај представља полазну основу за политичке сукобе у овој земљи пред изборе.