Прочитај ми чланак

„Новака ће покушати да пошаљу у пензију“: Тенисерка сумња на закулисне игре

0

Новак Ђоковић је и даље централна тениска тема иако се ситуациј у вези његове депортације полако стишава.

Ипак, бројне личности из свет тениса се свакодневно оглашавају и износе своје виђење ситуације, апосебно је занимљив био став некадашње руске тенисерке Јекатерине Бичкове, некада 66. играчице планете, која сумња да Новака желе да пошаљу у пензију због његове борбе за обесправљене.

Али, кренимо редом.

„Не верујем да играч који иде да освоји Аустралијан Опен и са собом води групу стручњака није припремио сву потребну документацију пре пута“ рекла је она за руске медије.

Она је то објаснила на сопственом примеру.

„Не верујем да би му Тенис Аустралија дозволила да дође на основу једног папира, а знајући да то неће бити довољно. Овде се нешто не поклапа. Прошле године сам путовала на низ разних турнира. На пример треба да идем за Летонију, што није нимало једноставно. Тамо можете отићи само уз позив тениске ферерације која практично координира доласком сваког играча понаособ и усмерава га на који начин може доћи у земљу и шта му је све потребно. Тениска федерација контролише све документе неколико пута како би се уверила да је све у реду, да не дође до непријатности. Систем је исти у Аустралији, посебно што овде не причамо о било којем играчу већ о Новаку Ђоковићу, првом рекету света. Тенис Аустралија једноставно није могла а да не одради сав овај посао на најбољи начин са миграционом службом“, истиче она.

То је главни разлог убог чега верује да иза свега стоји прљава игра.

„То је нека врста игре. Не разумем шта се дешава. Нема смисла да мета буде Ђоковић јер је отпутовао тамо са медицинским изузећем, и није једини који је тако ушао у земљу. Да ли мислим да је ова ствар изрежирана? Да. Читала сам вести са свих релевантних извора, али и даље мислим да нико од нас нема праву информацију. Толико је тога о овом случају написано само да се сакупљају кликови и прегледи. Чињеница је ипак да је мало тога јасно. Резултат свега, Новак је остао у хотелу са избеглицама до понедељка, то је већ озбиљна игра. А чланови његовог тима нису били са њим. Зашто? Само део информација нам је сервирано. Лично, не могу да донесем прави закључак о томе шта се заиста дешавало. Стога, не бих ни да браним, нити да нападам Новака сада“, истакла је она.

Рускиња истиче да је све сада само нагађање, али верује да иза свега стоји „виша сила“.

„Не верујем да би Новак тек тако путовао у Аустралију и летео 20 сати… То се не ради, не верујем и да је Ђоковић антиваксер, само је рекао да сваки човек треба да има право избора. Они тамо нису дали избор, сада практично избор не постоји ни у једној држави. Можда је хтео да буде симбол те борбе. За њега то није ствар популарности и славе, већ он заиста има добре намере, имајући у виду његов став и карактер. Морате исто тако имати у виду да је Новак јако комплексна особа, тешко га је убеђивати у нешто, у било којој ситуацији да је реч, ако је већ одлучио супротно. Можда жели да буде лидер неког покрета“.

Она истиче да је Новакова борба за обесправљене оно што је свима трн у оку.

„Укратко, у Аустралији се одиграла једна врло опскурна игра. Нема у овоме никакве симпатије за Новака, нити негативности за Аустралију и владу те земље, само није јасно шта се тачно догодило. Овакве ситуације не смеју да се дешавају на овом нивоу. Ово су закулисне радње. И она ситуација са УС Опена када је дисквалификован била је апсолутно луда и невероватна. Дакле, не искључујем могућност да његов статус борца за права обесправљених и оснивача нове тениске уније, игра улогу. Није искључена могућност да ће покушати да га склоне и да га пошаљу у пензију. Ово није чињеница, али је могуће као опција. Новак се противи систему и то се обично не заврши добро, чак и за јаке момке попут њега“, рекла је Бичкова.