Прочитај ми чланак

Новак запевао химну пред пут у Токио и одушевио све

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, спреман је да пише нове странице историје спорта на Олимпијским играма, а пред пут у Токио обратио се уз певање химне "Боже правде".

Ђоковића чека лет за престоницу Јапана, а уочи поласка на аеродрому „Никола Тесла“ имао је и шта да каже. Подсетимо, Ноле је започео 330. недељу на првом месту АТП листе чиме је наставио да увећава сопствени рекорд по броју седмица проведених у врху светског тениса.

Уједно, у Токио иде као освајач 20 гренд слем титула, са убедљиво највише недеља на врху светске ранг листе и уз бољи међусобни скор против највећих ривала Надала и Федерера, којих неће бити на Играма.

Новак се за Токио спремао у Црној Гори на бетону, јер ће ова подлога бити заступљена у походу на златну медаљу која му недостаје у богатој колекцији. У Јапану га већ чекају селектор Виктор Троицки и Миомир Кецмановић, као и тенисерке Ивана Јоровић, Александра Крунић и Нина Стојановић.

Обраћање Новака Ђоковића могли сте да пратите и уживо на Нова.рс.

„Лепо је на овај начин отићи у Јапан, из Србије, имам највише амбиције. Идем на злато, то није тајна, то је велики циљ, као и четири гренд слема ове године. Добро сам се спремио, имао сам доста добијених мечева пред Токио, што улије додатно самопоуздање и енергију. Кад играте за своју земљу, то је највећа част и привилегија, најлепши моменти за спортисту. Играм индивидуални спорт и за мене много значи кад могу да играм за Србију, освајао сам репрезентативна такмичења, фали ми та олимпијска медаља“, рекао је Ноле.

Открио је и шта га је посебно мотивисало на прошлим Играма…

„Не можете нигде другде да доживите то што доживите на Играма. Такмичите се са најбољима на свету, оно што је разликује од свих других такмичења је чињеница да сте у Олимпијском селу са свима из целог света и можете да делите време, једете под истим кровом, спавате у истим блоковима. Не знам како је сад због ковид протокола у Јапану, али тога се радо сећам из претходних учешћа на Играма и то ми је било додатни подстрек у даљој каријери“.

Ђоковић се потом осврнуо и на сам турнир и отказе бројних тенисера.

„Не бих рекао да је неконвенционалан начин припреме. Извлачење најбољег из датих услова, не може све идеално да буде, ја сам и отац и супруг, не само тенисер, па се посветим фамилији кад нисам на турнирима. Одличне су биле припреме, имао сам сјајног спаринг партнера, било је и супер време. Дали су ми ветар у леђа који носим у Токио. Иако на турниру има отказа неких играча из врха, ипак је и доста њих тамо, Медведев, Циципас и Зверев као три најтежа ривала. Дуг је турнир, свашта може да се догоди, финале се игра у три добијена сета, треба доћи до њега. Играње на ОИ носи посебне емоције, искусио сам то у прошлости, па ћу гледати да га третирам као и друге турнире, да бих остао фокусиран на циљ“.

За крај је отпевао и химну „Боже правде“ заједно са присутнима и одушевио све пред пут у Токио.