Прочитај ми чланак

Новак: Ужасно, тешко да може лошије од овога

0

Први тенисер света Новак Ђоковић био је разочаран игром у поразу од Дана Еванса 6:4, 7:5 у другом колу мастерса у Монте Карлу.

– Честитам му, био је бољи данас. С моје стране, један од најгорих мечева у последњих неколико година. Осећао сам се ужасно на терену. Требало је да будем много бољи, напуштам терен с горчином – почео је Новак.

Ђоковић, двоструки шампион у Кнежевини, имао је и сет лопту у другом сету, али није успео да дође до одлучујућег поена, направио је 45 неизнуђених грешака.

– Био је ово један од оних дана када је било изузетно ветровито. Ветар мења правац, а играо сам с ривалом који игра много слајсова и дроп шотова, при том никад раније нисам играо с њим. Непредвидив је, у неким моментима је имао среће, али одиграо је храбро и паметно. Не памтим да сам оволико лоше одиграо у последњих неколико година. Али, то је спорт. Гледаћу да извучем поуке, а дефинитивно их има много, пошто скоро ништа није функционисало. Нема много позитивних ствари данас. Морам ово да прихватим и да прогутам ту горчину коју осећам.

 

Сви су приметили да је код Ђоковића изостала бурнија реакција у ситуацијама када је губио.

– Не знам… Све је лоше било. Нисам се уопште осећао добро у својој кожи, и гледао сам да будем што више у себи, јер су ми и мисли и покрети ишли на све стране. Пробао сам да будем концентрисан знајући да је и он темпераментан, да воли да се бодри. Нисам осетио да ми је то потребно. Можда би било добро да сам то урадио, не знам, немам појма. Незахвално је сад премотавати филм.

Већ наредне недеље Новак има прилику да поправни, пошто учествује на Србија опену (19-25. априла).

– Родни град, радујем се новом турниру и новим изазовима. Надам се да ћу играти много боље него данас, тешко да лошије од овога може – закључио је Ђоковић.