Прочитај ми чланак

Новак уводи новине у исхрану, нећете погодили шта једе! Купљено је у Сарајеву!

0

Новак живи здравим животом, али су промене увек добродошле.

Наиме, наш најбољи тенисер одлучио је да се поистовети са најновијим трендом па је у своју исхрану поред воћа и поврћа унео и цвеће.

Foto: Instagram

Јестиво цвеће је у последње време апсолутни хит у свету. Новак као присталица органске и веганске исхране такође једе цвеће, које се најчешће сервира уз слаткише. Као што је одраније познато, Ноле и његова супруга Јелена не једу слаткише са шећером. За такве посластице се углавном користе органски какао, урме и коштуњаво воће. Додатак је и поменуто цвеће, које нема само декоративну намену већ је и здраво.

Баш због тога је Новак одлучио да не увек, али често у своју исхрану дода и цвеће.

– Цвеће у кухињи није новина, али у Европи и даље није толико популарно, осим у модерним ресторанима и међу веганима. С обзиром на то да и Новак и Јелена стално уче о органској и здравој исхрани, уврстили су и цвеће, поготово када праве слаткише, а користе га и за салате. Када је био у Сарајеву, Новак је од људи који производе органско микроповрће, зачинско биље и јестиво цвеће купио све што му је потребно да посади невен за јело – каже извор „Информера“.

Јелена Ђоковић је и приликом једног рођендана сина Стефана поделила са јавношћу како изгледају слаткиши у њиховом дому, па чак и рођенданска торта. Тако ће бити и када у среду, када буду Стефану славили шести рођендан.

– Ми се увек трудимо да у кући имамо нешто слатко за грицкање (не шећер), па смо и за Стефанов рођендан спремили здраве, слатке колаче. То значи без шећера, брашна, јаја, млека, глутена и чоколаде. Ми смо се само служили другим опцијама, користећи здраве састојке попут воћа, ораха, какаоа, рогача, кокоса… Због ових састојака се наједете брзо и задовољите потребу за шећером. Веома сам страствена поводом тога да треба бити здрав. Нахраните своје тело и немојте да уносите смеће у себе – рекла је Јелена.