Прочитај ми чланак

НОВАК: Тим је најопаснији, он може бити нови лидер у свету тениса

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић ове недеље игра на Мастерсу у Синсинатију где ће бранити трофеј освојен прошле године.

Ђоковић није играо још од Вимблдона и петог тријумфа на чувеном турниру, а у првом колу такмичења у Охају, чији је наградни фонд 6,05 милиона долара је слободан.

Новак је оучи турнира причао о надолазећој генерацији играча и ко би од њих једног дана могао да наследи њега, Роџера Федерера и Рафаела Надала у врху.

„Мораће неко да се појави. Доћи ће и тај час, надам се ипак не тако скоро. И даље игамо најбоље што можемо на најважнијим такмичењима“, каже Ђоковић.

Један од оних који може да буде највећа претња по Новаку је Аустријанац Доминик Тим.

„Он је ту у најужем кругу већ годинама. Некако ми делује најзрелији од свих и као неко ко има доста искуства на Гренд слему. Дефинитивно га сматрам неким ко би мога да буде лидер овог спорта“, каже Ђоковић.

Светски број један каже да му је интересантно да има све већи број високих играча који доминирају сервисом.

„У тој новој генерацији имате заиста много високих играча са јаким сервисом, што је свакако предност. Погледајте Реилија Опелку. Нисам веровао да ће се појавити играч који је виши од Џона Изнера. Ако имате јак сервис и агресивну игру, то је три четвртине свега што вам је потребно. Чак иако су подлоге данас нешто спорије, сервисе је тешко вратити и то ставља посебан притисак на вас када сервирате“, сматра Новак

Још један интересантан играч по њему је Данил Медведев, финалиста Роџерс купа.

„И он има јако оружје у сервоису и бекхенду. Сервис је појачао и креће се боље. Ментално је јачи и ма ту снагу да се добро носи у важним моментима. Биће све бољи како буде играо више тако тешких мечева. Много је радио и то му се очигледно исплатило“, закључио је Новак.

У првом колу је слободан а у другом се састаје са бољи из меча Американца Сема Кверија и Француза Пјер-Игоа Ербера.

Занимљиво је и да је Новак у Синсинатију у недељу имао помало непријатну ситуацију јер су организатори грешком ставили да он и Ник Киријос тренирају на терену 17 у исто време, што је убрзо исправљено.

За то време, српски тенисер је изненадио многе у Синсинатију. На свом Инстаграм профилу је поставио видео како трчи улицама Синсинатија, што је многе обрадовало, а показао је и да је спреман за нове изазове.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!