Прочитај ми чланак

Новак сломио отпор Немца за полуфинале Рима

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић прописно се намучио, али се пласирао у полуфинале Мастерса у Риму, савладавши 97. играча на АТП листи, Немца Доминика Кепфера са 2:1 (6:3, 4:6, 6:3). У борби за финале састаће се са Норвежанином Каспером Рудом, 34. тенисером света.

Ђоковић је фуриозно кренуо, експресно освојио два брејка и повео са 4:0. Ту се међутим, помало опустио и дозволио Немцу да поврати оба брејка, али је већ у следећем гему српски тенисер још једном освојио гем на сервис ривала, да би га потом и материјализовао, за освајање сета.

Тамо где је стао у првом сету, наставио је и у другом. Одмах је начинио брејк, међутим, дозволио је ривалу у шестом гему да се врати у живот. Кепфер је на изненађење многих освојио још један брејк и изједначио у сетовима.

У једном моменту се увукла нервоза, па је најбољи играч света искалио бес на рекету.

Новак се пробудио након изгубљеног сета, заиграо сигурније и освојио брејк у трећем гему, што му је било довољно за тријумф у неочекивано тешком мечу.

У борби за финале, Ђоковић ће се састати са норвешким тенисером, 34. на АТП листи Каспером Рудом, који је у четвртфиналу био бољи од Италијана Матеа Беретинија.