Прочитај ми чланак

Новак се пред први гренд слем меч ОФАРБАО, а мајка Дијана је побеснела због тога

0

Када је у питању Новак Ђоковић уобичајених прича скоро и да нема. Иза сваког великог меча се крије и прича коју пре или касније науче сви у нашој земљи, ипак, оно што се десило пре првог гренд слем меча великог шампиона многи су заборавили.

Прошло је 15 година од тренутка када је настао видео запис који се налази пред вама. Ноле је дебитовао у Мелбурну (до данас је освојио осам титула на овом турниру) против Марата Сафина (једног од тројице тенисера који су били у топ 10 који имају позитиван скор против Србина).

FOTO: THE TENNIS CORNER / YOUTUBE

Са само 17 година је показао да квалитет, али је тај дијамант био далеко од избрушеног. Увод у меч је био посебна прича, а са ове дистанце делује да се Србин тако носио са притиском велике позорнице.

– Много ствари се први пут догодило тада. Први пут сам се квалификовао за Грен слем, први пут сам и једини пут офарбао косу, моја мама је била шокирана. То сам одлучио на тај дан, отишао сам да се шишам и фризер је рекао што не бих извукао неке нијансе жуте. Рекох што да не, али био сам млад и луд. После сам био кажњен за то на терену од Сафина – присетио се Новак.

Легендарни Рус је тада лако изашао на крај са Нолетом. Било је 6:0, 6:2, 6:1, а на крају је и освојио Аустралијан опен.

Тениски свет се подсетио овог снимка и нико не може да верује колико је већ времена прошло.