Прочитај ми чланак

Новак се није ни ознојио! Ђоковић прегазио Баену на почетку одбране титуле

0

Новак Ђоковић није се људски ни ознојио, а већ је стигао до другог кола УС опена.

Новак Ђоковић Фото: Танјуг/AP

Први рекет света је на почетку пута одбране титуле на последњем грен слему сезоне „прегазио“ Шпанца Роберта Карбаљеса Баену – 6:4, 6:1, 6:4.

Новаку је за рушење прве препреке требало 112 минута.

Бранилац трофеја у Њујорку ће се у другом колу састати са бољим из дуела између Американца Сема Кверија и Аргентинца Хуана Игнасија Лодера.

Карбаљес Баена, 76. играч света, пружио је отпор Ђоковићу само у првом сету. Истина, Новак се и у том делу игре за све питао. У два гема имао је укупно пет брејк лопти, али је први пут одузео сервис ривалу искористивши тек шесту шансу за коначних 6:4. Први сет трајао је 45 минута. Ни у њему Ноле није диктирао јак ритам, већ је рутински одрађивао посао. А када је коначно направио први брејк, сломио је Шпанца, који се више од тога није опоравио.

Новак је у другом сету буквално разбио Карбаљеса Баену – направио је два брејка, а притом није изгубио ниједан поен на свој сервис!

У лаганом ритму се играло до краја, а наредни брејк, четврти на мечу, којим је задао последњи ударац Шпанцу, Новак је направио за 3:2 и онда рутински привео меч крају.

Занимљиво је да Шпанац током целог меча, не само да није имао брејк прилику, већ није успео да освоји више од два поена када је Новак имао почетни ударац.