• Почетна
  • СПОРТ
  • Новак пред сутрашње финале: „Знам како против локалног хероја“
Прочитај ми чланак

Новак пред сутрашње финале: „Знам како против локалног хероја“

0

novakdj(Б92)
Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић покушаће у недељу да дође до друге титуле на Вимблдону у каријери. За противника ће имати пријатеља из јуниорских дана, Британца Ендија Марија.

Чињеница да су обојица рођена у размаку од седам дана 1987. године, као и то што су први пут „укрстили рекете“ још као 11-годишњаци у Француској, неће изазвати сентименталност код српског тенисера.

„То је био можда и мој први медјународни турнир. Сећам се да је Енди имао изузетно коврџаву косу. У ствари, то је све чега се сећам. Нас двојица се медјусобно веома поштујемо на терену и ван њега. Имамо врло искрен однос“, објаснио је Ђоковић дан уочи вимблдонског финала.

Српски тенисер казао је и да су ствари сада теже и другачије, откако су постали велики ривали у сениорској конкуренцији.

„Он има свој тим сарадника и навике, а ја своје. Не излазимо заједно на вечере и не идемо на журке, али, увек се лепо испричамо када се сретнемо. Са радошћу се присетимо јуниорских дана“, истакао је први рекет света.

novak-endi-pred-usopfinale-reuters_origh
Ђоковића не брине ни то што ће Мари бити силно мотивисан да постане први британски освајач Вимблдона после 77 година и тријумфа легендарног Фреда Перија.

„Енди је локални херој. Има велику шансу да освоји Вимблдон и после много времена обрадује нацију. Сигуран сам да ће имати огромну подршку са трибина. Ипак, нећу се први пут наћи у таквој ситуацији. Знам шта морам да радим када против себе имам локалне играче и публику. Спреман сам за то“, истакао је Ђоковић.

Српски тенисер додао је, кроз осмех, како се нада да ће упркос евентуалном тријумфу против Мареја и даље бити радо видјен гост у Шкотској.

Ђоковић је прошле године, са девојком Јеленом Ристић, део одмора провео у Шкотској у Глениглсу, а пар је чак и прошао поред Данблејна, Марејевог родног града.

„Стао сам на путу и сликао сам знак са именом града и послао Марију фотографију. Упитао ме је шта радим тамо, па сам му рекао да сам дошао у посету, али да њега нема код куће. Тај пут је био родјенданско изненадјење за моју девојку, зато што су Шкотска и цела Британија пуне прелепих двораца, а нама се свидја та романтична, средњовековна прича. Нисмо, додуше, провели много времена напољу, јер је падала киша“, закључио је Ђоковић.

Српски и британски тенисер ће одиграти 19. међусобни меч, а Ђоковић тренутно води са 11:7. Финале Вимблдона почиње у недељу у 15 сати уз директан пренос на ТВБ92.

Легендарни Борис Бекер, који је три пута освајао Вимблдон, смарта да је Ђоковић тениски Супермен и да је фаворит у финалу.

Ђоковић је у финалну у недељу морати да носи патике које није носио у првих пет кола.