Прочитај ми чланак

Новак победио Ћорића и стигао Сампраса!

0

Новак Ђоковић се пласирао у четвртфинале"Ерсте Банк опена" у Бечу пошто је после 129 минута игре победио Борну Ћорића из Хрватске са 7:6 (11), 6:3.

Тако је најбољи играч света направио кључни корак ка одбрани прве позиције на АТП листи и сада је сасвим јасно да ће годину по шести пут завршити као краљ светског тениса.

То је до сада једино пошло за руком Американцу Питу Сампрасу.

Када је реч о мечу са Ћорићем, био је ово нови, четврти тријумф Ђоковића у исто толико мечева са тенисером из Загреба и поново без изгубљеног сета.

Међутим, није било нимало лако броју један – Ћорић је, нарочито у том сету који је трајао читавих 75 минута, играо одлично и само су нијансе и челични нерви Новака пресудиле у његову корист.

Сервирао је Ћорић одлично, био је добар и у дугим разменама ударца, готово непогрешив на мрежи, али је поново заказао у моментима када је требало да валоризује све што је претходно урадио.

Када је требало да добије поен и укњижи сет, стегла му се рука, а Новак је тада играо најбоље и то је пресудило.

Није било брејка у том почетном сету, Новак је у своја два сервис гема био суочен са брејк лоптама, али је успевао да их неутралише добрим сервисима и сигурним ударцима.

И онда смо дошли до невероватног тај-брејка у којем је Ћорић имао још четири сет лопте, али је Новак и то успео да издржи, искористи своју трећу сет прилику и добије тај део игре са 13:11.

То је променило моментум меча – Новак је успео рано у другом сету, тачније у трећем гему, да дође до брејка, потом га потврди и поведе са 3:1.

Уследио је дуг гем у којем је Ђоковић на сервис противника пропустио три брејк прилике, али није га то спутало.

Направио је нови брејк у деветом гему и тако после остварио нову победу, 39. у овој сезони.

Новак ће играти у четвртфиналу тек у петак, а тамо ће одмерити снаге са бољим из меча између Пољака Роберта Хуркача и Италијана Лоренца Сонега.