Прочитај ми чланак

Новак о Косову: Рекао бих опет! – Напала га француска министарка!

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић нашао се у центру пажње светских медија после поруке коју је написао на камери након победе над Александром Ковачевићем у првом колу Ролан Гароса. "Косово је срце Србије", написао је 36-годишњи тенисер, што је изазвало бројне реакције. После тријумфа над Мартоном Фучовичем у другом колу, Ђоковић је поручио да стоји иза своје изјаве.

Ђоковић је са 3-0 савладао Мартона Фучовича и наредни ривал му је Алехандро Давидович Фокина из Шпаније. Новинаре је занимало да Новак да коментар своје поруке у вези са Косовом и Метохијом.

– Не смета ми што сам то рекао, рекао бих опет, али већ имате моје изјаве. Свестан сам да се многи не слажу, али то је то, стојим иза тога. Нема слема без драме за мене, то ме изгледа и „гони“ – рекао је Новак Ђоковић на конференцији за медије после меча.Један новинар је упитао Ђоковића да да коментар француске министарке по имену Амели Удеа-Кастера, која је назавала Новакову поруку „милитантном“.

– Не, немам никакав коментар. Већ сам рекао све што сам желео да кажем – одговорио је српски тенисер.

У неким тренуцима током првог сета Ђоковић је демонстрирао и нервозу.

– Нервоза је део посла, део онога што радим, зато понекад размислим са собом и својим тимом. Битно је да се пресабереш и кренеш у правом смеру – каже Новак.