Прочитај ми чланак

Новак: Нисам још за пензију, ментално сам у предности над Рафом и Роџером

0

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић уочи старта на Мастерсу у Паризу каже да осећа да је у психолошкој предности над ривалима.

Новак је био гост у емисији аутора Сирила Хануна на „Каналу +“, и том приликом је између осталог причао и о томе како је када се састане са Надалом и Федерером.

Foto: AP

Српски тенисер има 16 Гренд слем трофеја, четири мање од Федерера, а три од Надала, али када га је новинар питао да ли осећа да у дуелима са њима има менталну предност, одговорио је потврдно.

„Да, осећам да је помало тако. Изнад свега, тако је пре почетка меча, не током њега. Када играте, концентрисани сте само на следећи поен, али пре меча, да, осаћем да сам у предности“, изјавио је Новак.

Он у мечевима са Федерером има скор од 26:22, а са Надалом 28:26.

Ђоковића су такође питали да ли размишља о повлачењу, али светски број један је одговорио да још није у том процесу и да има и даље велике мотиве.

„Искрено, нисам обавезан да играм. Могао бих сутра да окачим рекет о клин ако то желим, јер сам пре свега отац двоје дивне деце, од којих мој син има пет година и пред поласком је у школу, тако да бих свакако волео да проводим више времена са њима. Ипак, срећан сам што још играм, и даље сам јако мотивисан и спреман да играм за нове победе у овом прелепом спорту“, закључио је Ђоковић.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!