Прочитај ми чланак

Новак није издржао, расплакао се због деце па напустио прес конференцију ВИДЕО

0

Новак Ђоковић је поражен у финалу УС Опена од Данила Медведева са 3:0 у сетовима и тако пропустио прилику да постане тек други играч у историји који је успео да комплетира календарски гренд слем и уједно постане играч са највише таквих титула икада.

Он је после меча истакао да му је пораз тешко пао, али да је био срећан због подршке коју је добио од публике.

Printscreen

„Део мене је, наравно, тужан. Тешко је прогутати овај пораз имајући у виду све што је било у игри. Ипак, осетио сам нешто што никада нисам овде у Њујорку. Публика је учинила да се осећам веома посебно. Не знам, нисам ништа очекивао, али количина подршке и енергије, љубави коју сам добио од публике је нешто што ћу вечно памтити“, рекао је Ђококовић новинарима после меча.

Није могао да задржи сузе после мече српски тениер, па је заронио главу у пешкир и заплакао.

Због публике сам на крају заплакао. Емоције, енергија је била тако јака. Као освајање 21 гренд слема. Искрено, тако сам се осећао. Дирнуло ме је у срце. На крају, ипак нисам победио. Ово су моменти које памтите. То су везе које успостављате са људима и које ће дуго трајати“, рекао је Новак.

Упркос поразу, Новак је истакао да сада осећа да му је велики терет пао са срца.

„ОСећам олакшање. Заправо не олакшање, него растерећење када се завршио последњи поен. Био сам срећан да је све готово због свега што је претходило турниру и свега менталног, емотивног са чим сам морао да се носим кроз такмичење последњих неколико недеља, било је превише. Колико год да сам се трудио и успевао да останем у садашњем тренутку, усредсређен на наредни корак, цео тај процес исцрпи много. Осећам разочарање и тугу јер је пропуштена велика прилика. Нажалост, тако је како је, завршетак није идеалан, али морам да будем поносан због свега учињеног. Успешна година, три слем титуле и финале.“, закључио је Ђоковић

Она је српски тенисер кренуо да говори и о породици.

„Наравно, живот је потпуно другачији, ја сам и супруг и отац, имам друге приоритете када се живот сагледа у целини. Желео бих више да будем са децом, то сам себи обећао јер… Одсуство ме боли доста. Извињавам се. Уххх „, кренуле су сузе Новаку.