Прочитај ми чланак

Новак као фурија до четвртфинала Сербиа опена!

0

Најбољи светски тенисер није имао проблема у осмини финала Сербиа опена, пошто је декласирао Корејца Квона Сунвуа са 6:1, 6:3. Одлично је започео наступ на турниру у родном граду, а наредни ривал ће му бити сународник Миомир Кецмановић.

Почетак меча између Ђоковића и Квона, тренутно 85. рекета планете, због пљуска је каснио два сата, међутим то одлагање није негативно утицало на Нолета. Напротив. Ђоковић је био мотивисан од самог старта, па је одмах било јасно да се ривалу црно пише.


Као фурија је Новак ушао у меч, док Квон није знао шта га је снашло. За тили час је Ноле направио два брејка, па је дошао до огромних 5:0. Ривал је до краја сета успео само да се упише на семафор, освојио је један гем, али је то било све од њега у првом делу игре, који је наш ас решио у своју корист са 6:1. И то за само пола сата.

Квон је, чинило се, нешто боље ушао у други део игре. Једноставно, успео је да освоји први гем на свој сервис, али је тиме само наљутио Ђоковића.

Јер, најбољи светски тенисер је најпре изједначио, направио један брејк, па још један, које је и материјализовао, па је часком дошао до огромних 5:1.

Квон је после те фуриозне серије Новака Ђоковића успео тек да врати један брејк, не и други, па је поражен од српског тенисера са 6:1, 6:3, који је само показао колико је мотивисан када игра у Београду.

Наредни изазов на Сербиа опену чека га у петак, када ће у четвртфиналу да игра против Миомира Кецмановића.