Прочитај ми чланак

Новак је МАШИНА: Преко Синера до рекордне титуле на завршном мастерсу!

0

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић је дошао до рекордне седме титуле на завршном мастерсу! У финалу није препустио ни промил шансе ривалу, па је савладао Јаника Синера са 6:3, 6:3!

Други сет: Ђоковић – Синер 6:3

1:0 – МА, ИДЕМО! Противник не зна шта га је снашло, што се најбоље видело и у уводном гему другог сета. Ништа му није полазило за руком, Новак је дошао до три везане брејк лопте и са нулом је одузео сервис Синеру.


2:0 – Са нулом је Ђоковић и потврдио брејк. Одлично га је служио сервис, захвајујући ком није дозволио Синеру и да се понада да може да се врати у игру.

2:1 – Имао је Новак лепу шансу да се додатно приближи пехару. Имао је три брејк лопте, међутим ниједну није успео да искористи, што због муњевитих сервиса Синера, али и због једног несрећног ударца, па је Италијан успео да заустави Нолетову серију.

3:1 – Нису пропуштене брејк лопте утицале на Новака, па је гем узео са нулом. Импресивно!

3:2 – После дуже времена Јаник Синер осваја један лак гем, без много стреса. Није Ђоковић имао брејк лопте у овом гему, али и даље све држи под контролом.

4:2 – Уф, било је сада опасно. Први пут на мечу је Новак био у ситуацији да спасава брејк лопте. Синер је имао две шансе да Ђоковићу одузме сервис – код прве није имао шансе, док је код друге имао прилику, али ју је пропустио. Ноле је то, наравно, казнио и сачувао је „плус два“.

4:3 – Имао је шансу Ђоковић у овом маратонском гему да потпуно сломи Синера. Имао је две брејк лопте, које није успео да искористи, па је ривал, иако је у тим ситуацијама био у конопцима, некако успео да се ишчупа.

5:3 – Били су потенцијални проблеми за Ђоковића у овом гему. Јер, Синер је стекао 0:30, али је онда и правио грешке, што је Новаку омогућило да и у овом гему одбрани сервис.

6:3 – ГОТОВО ЈЕ! Новак је одбранио титулу на завршном мастерсу!

Први сет: Ђоковић – Синер 6:3

1:0 – Није могао боље Ноле да почне меч. Није имао никаквих проблема, па са нулом долази до уводног гема.


1:1 – Мирише на спектакл. Развила се борба у овом гему, Новак је припретио, дошао до 40:30, али више од тога није могао, па Италијан стиже до егала.

2:1 – Новака сервис на почетку служи перфектно. Не дозвољава Синеру ни да се понада брејку, па са само једним препуштеним поеном чува предност.

3:1 – ЕВО БРЕЈКА! Ноле је каскао у овом гему, Синер је дошао дна 40:15, али се онда Ђоковић разгоропадио. Са три везана поена је дошао до брејк лопте, а онда је Италијан погрешио, па је Ноле „брејкнуо“ ривала.

4:1 – Сигурно је Ђоковић потврдио брејк. Једноставно, сервис му тако добро функционише да ривалу не препушта ни промил шансе.

4:2 – Синер је успео да заустави страшну серију Новака Ђоковића и коначно узме гем. Али, Ноле је тај који се и даље за све пита, будући да има брејк вишка.

5:2 – Новак не греши. Још један више него сигуран гем којим је дошао на корак до освајања првог сета.

5:3 – Претио је и у овом гему Новак Ђоковић, дошао је на 30:30, када је искористио грешке Синера, међутим тада је прорадио сервис Италијана, који успева да остане у сету. Колико дуго – видећемо.

6:3 – ТО ЈЕ ТО! ГОТОВ ЈЕ СЕТ. Новак је очитао лекцију Синеру, који није имао никакве шансе, па сигурним сервисима долази до освајања првог сета.