Прочитај ми чланак

НОВАК ЂОКОВИЋ: Многима смета што сам Србин!

0

Novak - Srbin

 

Понекад код људи изазивам реакције типа „Зашто сад мора да ставља качкет „Србија“, зашто тако промовише земљу?!“, рекао најбољи светски тенисер

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је у интервјуу босанскохерцеговачкој телевизији БХТ да је свестан тога да његово промовисање Србије иритира многе људе, али да он и поред тога наставља да колико год може помаже својој земљи и свом народу!

– Морам да кажем да су ме моја земља и мој народ купили за сва времена! Знам да понекад код људи изазивам реакције типа „Зашто сад мора да ставља качкет „Србија“, зашто тако промовише земљу?!“ – рекао је Ђоковић и додао:

– Можда мисле да претерујем, да то радим на силу, али ја се само трудим колико могу, мимо политике, да помогнем својој земљи. Промовишем нашу културу, земљу, нешто о чему се није причало због неке наше прошлости.

Подршка за регион

Ђоковић каже да му је част што својим ангажовањем може да покрене позитивне реакције из света упућене ка земљама бивше Југославије.

– Мени је привилегија што могу да покренем неки талас подршке из света за наше намучене земље, које су пропатиле последње две деценије. Кад видимо шта се све догађало, свака помоћ је потребна и добродошла. БиХ, Србија и Хрватска су прошле кроз рат. Покушавају да отворе врата свету, страним улагањима, да се интернационализују. Част ми је што сам у положају да помогнем. Ђоковић тврди да нема два лица, једно за јавност, а друго у приватном животу.

Зна шта прича

– Увек ми је у подсвести да је неопходно да сваким својим јавним наступом обраћам пажњу како се понашам и шта причам јер знам да то утиче на подмладак. Никад се нисам стидео да покажем свој карактер. Увек говорим шта мислим. Једно од животних гесла ми је да следим своје срце и свој инстинкт. Тај темперамент разумеју људи из региона. Ми смо срчани и имамо борбени дух – закључио је Ђоковић.

ЛАГАН ЖРЕБ ЗА НОВАКА

Новака Ђоковића сад очекује учешће на турниру у Синсинатију, на мастерсу који још увек није освојио. Србин је имао добар жреб пошто се пре финала неће састати с Федерером, Маријем, Ферером, Бердихом или Раонићем. Турнир у Синсинатију стартује данас, Новак је слободан у првом колу, а у другом га очекује меч са бољим из дуела између Француза Жила Симона и квалификанта. Ноле брани 180 АТП поена пошто је прошле године уцешће на турниру завршио поразом од Џона Изнера у четвртфиналу.

Основа здравог друштва

НИШТА БЕЗ ПОРОДИЦЕ

Новак Ђоковић је истакао да му је много битна подршка оца Срђана, мајке Дијане, браће Марка и Ђорђа, као и супруге Јелене.

– Основа сваког друштва, основа образовања и карактера личности долази из куће, из породице, од њене подршке. Благословен сам! Рођен сам под срећном звездом јер сам имао поверење оца и мајке, шире фамилије, неких људи који су у оно доба ратова, кризних момената за нашу земљу и регион жртвовали много тога за остваривање мојих снова у тенису – открио је Ђоковић.

 

(Kurir)