Прочитај ми чланак

Нова победа Партизана у дербију против Звезде

0

Рукометаши Партизана победили су у хали Шумице екипу Црвене звезде са 30:26 (16:12) у „вечитом“ дербију одиграном у оквиру 17. кола Суперлиге Србије.

Очекивана победа шампиона Србије. Млади тим црвено-белих пружио велики отпор, ипак нису успели да озбиљније запрете фавориту. Овим тријумфом, 15. у шампионату, црно-бели су се учврстили на водећој позицији на табели, док је Црвена звезда уписала седми пораз.

 

Рукометаши Партизана су од почетка утакмице имали предност и контролисали ситуацију на терену. Звездини играчи су у неколико наврата успели да приђу на „минус два“, али за више од тога нису имали снаге.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Немања Илић са седам голова, док је црвено-беле предводио Стефан Алчаковић са шест погодака.

Брковић: Били смо опрезни

Тренер Партизана Александар Брковић рекао је данас да је његов тим био обазрив у дуелу са Црвеном звездом и да је зато теже дошао до победе у 17. колу Суперлиге.

„Не могу да будем задовољан првим делом утакмице у коме смо и ми и Звезда грешили. Није се знало ко ће коме пре да поклони лопту. Вероватно смо могли утакмицу лакше да решимо… У првом делу сезоне смо узели само бод Звезди, тако да смо данас били обазриви“, рекао је Брковић новинарима. „Још девет победа и освојићемо титулу“, рекао је Брковић.

Рукометаш Партизана Ненад Максић рекао је да је увек важно победити Звезду.
„Дерби је дерби. Увек је важно победити Звезду, нарочито када немамо право на грешку у трци са Војводином. Било је нервозе. Још у првом полувремену смо могли да преломимо, али нисмо искористили неке шансе. Сви знамо да дерби не би био дерби да завршнице нису овакве“, рекао је Максић.

Тренер Звезде Ненад Перуничић оценио је да је Партизан заслужено славио, али је казао да је ситуација у његовом тиму јако тешка.

„Заслужена победа Партизана, били су конкретнији у сваком делу игре. Ово данас је наш максимум, нарочито после свега што се дешавало у Шапцу (одузимање бодова).

Иако играмо у високој форми, доживели смо много негативних ствари и ја више не знам како да повратим играче.

Дошао је тренутак где они више не могу ни да играју, ни да азмишљају о утакмицама“, рекао је Перуничић.

„Надам се да ће моја екипа повратити веру у себе. Није лако играти са 16 одузетих бодова, не знамо ни циљ играња“, додао је он.

(РТС, фото: Мондо)