Прочитај ми чланак

КОРОНА УЦЕНА „Новак неће ући у Мелбурн ако се не вакцинише“

0

Главна тема у свету тениса ових дана је каква ће све ограничења постојати за одржавање Аустралијан опена. За сада све иде ка томе да невакцинисани неће моћи да присуствују првом Гренд слему у сезони на ком би Новак Ђоковић требало да брани титулу и јури историју.

Међутим, управо Ђоковић није вакцинисан и не жели то да учини, а обавезан карантин од 14 дана не би био довољан.

Ако тако остане, по свему судећи, неће моћи да игра у Мелбурну, открио је фудбалер Милош Нинковић који игра у Сиднеју.

„Овде у свакој савезној држави важи другачије правило, негде не помаже ни ако си вакцинисан. Не знам када ће свему доћи крај. Највећи проблем је што је у свакој савезној држави на снази другачија одлука. Тако у Сиднеју важи једно правило, у Мелбурну друго, у Перту треће, у Бризбејну четврто… На пример, у Мелбурну је обавезна вакцинација, у Сиднеју још није. Опште лудило и питање је кад ће томе свему доћи крај“,, изјавио је Нинковић за „Курир“.

Да ли је обавезна вакцинација што се тиче спортиста?

„Ниси обавезан да се вакцинишеш, али ако се не вакцинишеш не можеш да играш. Не можеш да путујеш. У Мелбурну сви професионални спортисти су обавезни да се вакцинишу, у Сиднеју та одлука није дефинитивна. Опет, у Сиднеју је дефинитивно да ако ниси вакцинисан не можеш да путујеш, што аутоматски значи да не можеш ни да играш. Има доста играча у фудбалској лиги, затим у рагбију, који не желе да се вакцинишу. Тако да видећемо, шта ће се десити у наредном периоду“.

Шта то значи за Новака Ђоковића?

„Ако се буде играо Аустралијан опен у Мелбурну?! Како сада ствари стоје… Можда се нешто промени за месец дана, јер доста политичара овде дају оставке. Двојица из Сиднеја су дали оставке, као и премијерка Новог Јужног Велса… Доста ствари се дешава, ствари се мењају у дану. Има много тужби на све ове одлуке, протв лок-дауна, затварања људи… Имамо 800 случајева ковида на 8.000.000 људи у Новом Јужном Велсу. Од тих 800 случајева, 80 људи је у болници, а мањи број у критичном стању. Кад то упоредиш са Србијом то су мале бројке да будеш у лок-дауну два месеца. Али, како је, тако је. Тако то раде овде. Надам се да ће се све ово брзо завршити“.

Шта би Новак требало да уради, па да му допусте да брани титулу у Мелбурну?

„Не верујем да ће Новаку бити забрањен улазак у Аустралију! Он може да уђе и да буде у карантину. Опет, биће му забрањен улазак у Мелбурн, јер је њихов премијер рекао да сви професонални спортисти морају да буду вакцинисани. То ће бити проблем. Али, можда се то у међувремену промени. Лично, трудим се да што мање гледам вести и читам новине, јер у последњих годину ипо дана причају и пишу само о вирусу. Већ ми је мука од свега тога. Ето, ми из Сиднеја кад почне лига, ако будемо ишли у Мелбурн на утакмицу, мораћемо да будемо вакцинисани, и то са две дозе. Или нећемо моћи да играмо“, истакао је Милош Нинковић.