Прочитај ми чланак

НОВА ХАЈКА НА НОВАКА: Ђоковић на удару Американаца и Енглеза због “Адрија тура”

0

Шта год да уради Новак Ђоковић ће бити на удару америчке и британске јавности, њихових новинара. Један шампион не заслужује такав третман.

Овога пута повод за “прљаву кампању” и нове нападе на првог тенисера света био је његов турнир “Адрија тур” који је у петак почео у Београду на Дорћолу.

Фото: Танјуг/AP Photo

Уместо да напишу нешто позитивно због свега што Ђоковић ради за промоцију тениса и што је окупио неке од најбољих тенисера данашњице, почев од Саше Зверева, преко Бугарина Димитрова, до Доминика Тима, Американци и Енглези решили су да га “прозову” и замере му због слика пуних трибинама спортског центра “Новак”.

Очигледно им је заместало што пандемија коронавируса није потпуно прошла, те да у свету и даље постоје огромна жаришта, пре свега у Америци, па је то био окидач на нови напад на Ђоковића.

Тениски новинар из Сијетла Ник МекКарвел није се либио да констатује да су слике из Београда шокантне.

“Играчи прозивају предложене безбедносне мере на УС Опену, поручују да можда неће играти… Али су у реду с тим да играју пред пуним трибинама, огромним бројем клинаца на Дечјем дану, ту су загрљаљи, блисткост приликом давања интервјуа, праве се селфији. Заправо, не могу да верујем оно што видим”, написао је на Твитеру поменути Ник.

Са његовим коментаром и тиме да је шокиран, у потпуности се сложио Стјуарт Фрејзер, новинар британског “Тајмса”.

“Да, ово је снимак од данас, није са друге планете. Ђоковић јавно каже: ‘Имамо другачије мере у Србији него у Америци. Није на мени да доносим одлуке шта је добро, а шта лоше у здравственом смислу. Пратимо оно што нам власти у Србији кажу’”, твитовао је Фрејзер.

Некадашњи тениски новинар Рене Денфелд и његов колега Бен Ротенберг, констатовали су у самом тениском комплексу не постоји социјална дистанца, као ни на прес конференцији, док се у другим земљама о томе строго води рачуна.