Норвежане не занима одлука УЕФА: Не планирамо да играмо са Србијом

0

Норвешки фудбалски савез је још једном у петак објавио да нема жељу да игра меч баража за ЕП са Србијом

Норвешкифудбалски савез је још једном у петак објавио да нема жељу да игра мечбаража за ЕП са Србијом, а саопштењем су се огласили после неких спекулација у којима се причало да би меч ипак могао да буде одржан.

„Савез је лојалан власти и њеним одлукама и ограничењима и такође има одговорност према ситуацији у држави. Зато је сва активност Савеза за април отказана још у уторак ујутру. То се такође односи на меч са Србијом 26. марта. То је датум када су забрањене све спортске активности у Норвешкој“, пише у саопштењу Фудбалског савеза Норвешке.

„То значи да не планирамо меч на Улевалу тог дана. Информисали смо УЕФА о томе уз препоруку норвешких власти. Продужетак обавезног карантина значи и да ће сви играчи који дођу у Норвешку бити у карантину 14 дана и да ће бити у карантину на дан утакмице. Савез не одлучује о томе да ли ће меч са Србијом бити отказан или одложен. То ћемо знати после телефонске седнице УЕФА 17. марта“, поручују Норвежани.

Норвешка иначе бележи озбиљан раст броја оболелих од коронавируса и сада има 895 особа са том дијагнозом, чак 95 више него у четвртак. По броју заражених Норвешка је десета у свету, а са 165 случајева на милион становника Норвешка је друга одмах иза Италије тако да је ситуација са вирусом ЦОВИД-19 у овој држави веома озбиљна.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!