Прочитај ми чланак

НИСУ СМЕЛИ ДА ПРИЂУ СОБИ: Медицинска сестра открила ко је био донор Михајловићу

0

Медицинска сестра Синише Михајловића открила је какав је српски стручњак као пацијент и колико је било тешко, односно лако, старати се о њему.

Прослављени ас и шеф стручног штаба Болоње је током лета открио да болује од леукемије, па је последња четири месеца углавном провео у болници „Сант Орсола“ у овом граду. Бригу о Михи водио је велики медицински тим, а легендарни „бомбардер“ је апострофирао извесну Кармелу Боскарино као свог „анђела чувара“.

Foto: Tanjug/Ap

– Он је прави џентлмен. Радила сам када је одржао прес конференцију и та похвала ме је дирнула. Његове речи значиле су и осталим пацијентима јер он зна кроз шта они пролазе. Ми, медицинске сестре, се увек трудимо да будемо искрене. Било је тешко објаснити му у каквој ситуацији се налази, али он је урадио све што смо тражили од њега. Био је уплашен када је први да отпуштен из болнице, плашио се да се не прехлади. Рекла сам му тада да ће бити доста тешко да му нека болест науди. – рекла је Кармела Боскарино за „Коријере ди Болоња“.

Још раније смо писали да је Михајловић, упркос лежању у болници, водио тренинге и мечеве Болоње, стигавши да се и обрати играчима и мотивише их у случају кад губе.

– Неврирао се око Болоње. Када су биле утакмице у току знали смо да не улазимо у његову собу. Чули смо га како се дере, чули смо га из ходника, у другим одељењима, али нико од других пацијената се није бунио. Када би Болоња изгубила они су нас питали како је Синиша то поднео – истакла је Боскарино.

Синиша је завршио са три циклуса хемиотерапије, а после трансплатације коштане сржи изашао је из болнице.

– Када је сазнао да је донатор Американац кренуо је да се шали са нама и да прича енглески, иако не зна једну реч! Сви смо га зезали и смех му је помогао да се опусти. Проводили смо ноћи причајући о много тога када није могао да спава. Причао ми је о свом послу, одакле долази, рекао ми је да је рат веома рањива тачка за њега – открива Боскарино и наставља:

– Када је први пут дошао изгледао је застрашујуће, али када се опустио упознали смо правог Синишу, скромног човека који цени мале ствари у животу. Он је веома добра особа. Можда се само понаша као ‘тежак’ тип јер је то потребно у његовом послу, али је изнутра доста ‘мекан – констатовала је медицинска сестра болнице „Сант Орсола“ у Болоњи.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!