Прочитај ми чланак

НИСУ ЈОШ САМО ТА ЧЕТИРИ ГРЕН СЛЕМА: Ево шта Нолету треба да би постао најбољи…и

0

Освајањем Вимблдона, Србин је Федереру пришао на свега четири грен слема

Новак Ђоковић је поново освојио Вимблдон, најпрестижнији тениски турнир на свету, и то по пети пут. Био је то његов 16. освојени грен слем у каријери, а сада их има само четири мање од Роџера Федерера.


Е, сада, оно што све нас у Србији занима… Шта је потребно да Ноле уради да би и званично, не само у нашим, већ и у очима целе светске јавности, постао ГОАТ – најбољи тенисер у историји?

Када су бројке у питању, ситуација је следећа. С обзиром на то да ће трку до краја каријере готово извесно водити са Роџером Федерером, јер Рафа Надал не успева да озбиљније припрети нигде, осим на шљаци (где ће заувек остати неприкосновен), поприлично је јасно шта је, бар када су бројке у питању, потребно Србину да постане ГОАТ.

Дакле, још пет грен слем титула, без тога да Федерер освоји иједну до краја каријере, учинило би да га престигне по броју „слемова“. Међутим, историја памти још неке бројке.

Што се тиче међусобних сусрета у грен слем финалима, закључно са овим тријумфом, Ноле води са 5:1, па је и ту, жаргонски речено, лаган.

Е, сад, долази најпроблематичнија категорија, а то је укупан број титула на АТП турнирима. Федерер их има 102, док је Србин освајањем Вимблдона дошао до бројке од „свега“ 75.

Федерерова статистика

Federerova statistika
Новакова статистика
Noletova statistika

Уз претпоставку да би Ђоковић могао да игра још бар пет година, надамо се на овом нивоу, то би значило да по сезони мора да освоји бар пет или више турнира, што опет није немогуће.

А, када се у обзир узме чињеница да је Србин небројено пута до сада показао да је најбољи кад је најтеже, као и да је вероватно један од најбољих спортиста које је Балкан икад изнедрио, то би требало да буде јако изводљиво.

Новак Ђоковић
Новак Ђоковић фото: АП
Ваља нагласити да уз овај тријумф иде још једна добра вест, а то је да шта год да уради до краја сезоне, Ноле сигурно иде на завршни Мастерс, који се традиционално одржава крајем сезоне.

Тако да, сјајан дан за српски тенис, али и спорт уопште. А, све захваљујући том толико оспораваном вегану, „хрватољупцу“, човеку који „не плаћа порез“, како Срби пречесто воле да „часте“ Новака Ђоковића, најбољег промотера наше земље у свету!

Хвала ти за ове тренутке одистинске среће, легендо!

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!