Прочитај ми чланак

Ништа од медаље: Пораз кошаркашица

0

Женска кошаркашка репрезентација није успела да на Олимоијским играма освоји медаљу. У утакмици за треће место, Србија је поражена од Француске 76:91.

Нисмо успели, остаје жал, али шта да се ради, актуелне европске шампионке и бронзане из Рија из Токија се враћају без одличја. Игра у утакмици за бронзану медаљу није била добра или боље рећи – Француска је била боља.

Француска је после нашег вођства направила серију од 5:0. На 4:9, Соња Васић погађа тројку, али узвраћа Вилијамс, па опет овога пута Јелена Брукс. И још једна! У седмом минуту наше девојке воде 17:14. Серија је од 9:0. Прва четвртина се завршила резултатом 23:19 за Србију. На срећу, Андерсон постиже 12 поена, држи нас у игри – 38:38.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Францускње стижу до изједначења. Тренуци кризе за наш тим, ривал је повео 28:26. и углавном контролише игру у овом периоду меча, и резултат. Ипак, на полувреме се одлази са плус три за противнице.

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Црвендакић пропушта зицер, Вилијамс узвраћа тројком, Францускиње одлазе на 46:40! Ево и тројке Јелене Брукс, смањили смо 47:49. Сада нас Брукс држи у игри. Не играмо добро, Француска има плус девет… А разиграла се омалена Форту, која је постигла осам везаних поена.

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Наставља се ход по мукама Србије. Француска је у ритму, наше и не… (59:76). Ево и (малог) буђења наших девојака . стигли смо на минус девет – 69:78. Серија Србије од 12:0. И нада да можемо великог преокрета, чуда… Нисмо успели. Нисмо јер смо дозволили ривалкама да поентирају у последњој секунди напада, а да Соња Васић промаши тројку.

Штета, воз је отишао давно…