Прочитај ми чланак

Нинковић: Нема опуштања, Бајковић: Није био гол

0

ninkovic(Вечерње новости)

Највеће појачање Црвене звезде у последњих неколико година Милош Нинковић на дебију у црвено-белом дресу наговестио да може бити од велике користи клубу из Љутице Богдана у сезони пред нама, у којој сви у Звезди желе да прекину шестогодишњу владавину вечитог ривала Партизана, и националну титулу коначно врате у витрине трофејне сале на „Маракани“.

Искусни везиста пружио је добру партију у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе против исландског ИБВ, који су црвено-бели на “Маракани” добили са 2:0, головима Печника и повратника Мијаиловића.

– Сјајно смо отворили меч и на време постигли погодак. А онда је уследио тежи период пошто они већ три месеца играју своју лигу. Јасно је било да су Исланђани овде дошли да се бране и ослоне на контранападе. Биће нам лакше у реваншу пошто они јуре резултат. Мени је ово била прва утакмица још од финала Купа Француске и очигледно да нисам физички спреман за свих деведесет минута у јаком ритму. Не смемо да се опустимо без обзира на предност – истакао је некадашњи репрезентативац Србије.

Капитен Звезде Ненад Милијаш истакао је да су изабраници Слацише Стојановића остварили одличан резултат пред реванш наредне недеље на Исланду.

– Вестманеја је чврста екипа која се бранила све време и два гола предности је одличан резулат. Биће нам лакше на Исланду јер ће они морати да се отворе. Нови играчи су се добро уклопили, а Печник је постигао погодак на дебију.

Још један дебитант у дресу српског вицешампиона Словенац Нејц Печник веома атрактивним голом обележио је први наступ на “Маракани”. Словеначки репрезентативац је, на асистенцију Филипа Касалице шутирао из прве, са седам, осам метара искоса са леве стране, погодивши супротан угао гола Дејвида Џејмса и то пошто се лопта од пречке одбила у мрежу гостију.

– Ово је први меч у сезони, битно да нисмо примили гол. Можемо много боље, али су они физички спремнији пошто су у јеку сезону – сматра Печник. 

Бајковић: Није био гол

Мало је недостајало да у последњим минутима првог полувремена Исланђани дођу до изједначења. Ипак, после несигурне интервенције, када му је лопта после шута једног од противничких играча испала из руку и кренула ка празној мрежи, Бобан Бајковић је успео да се баци и у последњем тренутку спречи је да пређе гол линију. 

– Лопта је била незгодна и чим нула стоји на семафору значи да није био гол.