• Почетна
  • СПОРТ
  • Николић као председник честитао сину освајање фудбалског турнира у Мађарској
Прочитај ми чланак

Николић као председник честитао сину освајање фудбалског турнира у Мађарској

0

branislav-i-tomislav-nikolic-01apfoto-darko-vojinovic_f(Блиц)

Председник Србије Томислав Николић честитао је кадетској фудбалској репрезентацији Србије освајање турнира “Рацкеве” у Мађарској.

И мада нико не доводи у питање овај успех, необично је да шеф државе честита победу на такмичењу оваквог ранга. Случајно или не, српске кадете тренира његов син Бранислав.

Томислав Николић јавном честитком наградио је први фудбалски успех свог сина Бранислава и то са позиције председника Србије. Он је у саопштењу навео да се “још једном у истој недељи на највишем јарболу завијорила српска тробојка”, поредећи резултат на овом турниру са недавним освајањем Европског првенства за младе.

Омладинци су инспирација

Бранислав Николић каже да су им инспирација били наши фудбалери-омладинци у Литванији за које су навијали из све снаге.

– Њихово злато обавезује, све репрезентације да покушају да им се приближе. У октобру у Србији играмо квалификације за Првенство Европе и верујем да ћемо проћи – закључује млађи Николић, чији су изабраници у Мађарској добили сва три меча са гол-разликом 10:5.

Иако су на турниру “Рацкеве” учествовале само четири репрезентације – Израел, Чешка, Мађарска и Србија, Николић је рекао да су кадети “вршњацима из целог света показали свој раскошни таленат”. Он није пропустио да за овај успех директно похвали тренера – свог сина Бранислава и стручан тим који је показао “изванредан педагошко-спортски рад”.
 
– Српски фудбал са надом гледа у будућност јер је и међу дечацима – средњошколцима добио узданице, нове спортске јунаке који знањем и срцем побеђују за своју земљу. Поносни смо на вас, децо наша – истакао је Николић.
 
У кабинету председника Србије негирају да честитка кадетима има везе са било каквим породичним односима.

– Председник је честитао и омладинцима када су освојили Европско првенство. Сада је похвалио и велики успех кадета. Честитке немају никакве везе са рангом такмичења, он хвали све успехе српских спортиста – каже Станислава Пак Станковић, саветница за медије председника Србије.
 
Бранислав Николић је постављен за тренера кадетске репрезентације пре нешто мање од годину дана, а у фудбалским круговима цене његов рад и амбицију.

– Наравно, чуо сам се са оцем одмах после финала у којем смо победили Чешку са 3:2. Позвао сам га да му јавим да смо освојили турнир, а он ми је честитао и рекао само “Браво, гурај даље” – каже Николић, чија је селекција до 17 година донела пехар Србији са овог турнира први пут од 1999. године. Тачније, тада га је освојила Југославија.