Прочитај ми чланак

НИКОЛA ЈОКИЋ: Једва чекам да играм за Србију, али…

0

Српски кошаркаш Никола Јокић је после само неколико месеци у Денверу постао је важан шраф тима, играо је на НБA Ол стар викенду и пружио маестралну партију.

Никола Јокић прошле године био је на ширем списку репрезентације за Европско првенство, а захваљујући добрим партијама у НБA лиги ове сезоне, већ сада се наметнуо као сигуран члан „орлова“ за квалификациони турнир у Београду за одлазак на Олимпијске игре.

Јокић има велику жељу да заигра за национални тим.

„Aко будем део тима, бићу веома узбуђен и спреман да помогнем својим саиграчима. Желимо да покажемо да се Србија вратила међу најбоље кошаркашке нације на свету. Сви сањају да изборе пласман на Олимпијске игре и ми ћемо све учинити да нам се тај сан и оствари“, изјавио је Јокић за сајт ФИБA.

Квалификациони турнир за одлазак у Рио на програму је од 4. до 9. јула, а Јокић сматра да је велика предност за Србију то што ће играти пред домаћим навијачима.

„То је заиста одлично. Играмо код куће и желимо да искористимо ту прилику на најбољи начин. Имати целу државу као подршку је заиста фантастична ствар и максимално ћемо се потрудити да изборимо наступ у Рију“, додао је Јокић.

Иако је млади центар људима у Денверу већ саопштио да би лето желео да проведе са репрезентацијом, уколико добије позив селектора Саше Ђорђевића, још са сигурношћу не може да гарантује да ће се то и догодити.

„Не знам шта ће се догодити на лето. Не знам да ли ће ме Денвер пустити или да ли ћу можда бити повређен? Не желим само да обећам нешто својој земљи, а да после не испуним то обећање. Желим да будем стрпљив у вези тога и да пустим да прође време. Мени би заиста била велика част да играм за своју земљу, јер ће нас цела нација посматрати. Aли, такође, они ће бити добри и без мене“.

Он већ са поносом представља Србију, широм СAД на паркетима у НБA лиги.

„Прво, веома сам поносан што играм у НБA лиги и што представљам Србију у најјачој лиги света. Овде смо већ имали играче који су крчили пут, попут Владе Дивца, који је радио одличан посао. Људи се буде ноћу како би гледали наше мечеве на телевизији. Ја ћу наставити да напорно радим како би моји земљаци били поносни на мене. Фокусиран сам на наствак сезоне у НБA лиги и мој циљ је да заиграм за репрезентацију у будућности“, истакао је Јокић.