Прочитај ми чланак

НИКО КАО ОНИ: Ђоковић и екипа из топ 5 исписали историју

0

За све постоји први пут. Тако каже наш народ. Новак Ђоковић је у понедељак напунио 30 година и од тог дана први пут у историји сви играчи у топ пет на листи имају тројку као прву цифру у броју година. То их чини најстаријим топ пет играчима икада у тенису.

Foto: @DjokerNole / Twitter

Први и други на листи, Енди Мареј и Новак Ђоковић имају по 30 година, трећи Стан Вавринка 32, четвртопласирани Рафаел Надал за неколико дана пуни 32, а Роџер Федерер већ има 35.

Старосни просек се још више померио, па ће тако младим лавовима бити још теже да се пробију на АТП листи, јер старији тенисери делују тек као да су сада на врхунцу форме. Што њихови резултати показују. Федерер је освојио Аустралијен опен, Индијан Велс и Мајами, Надал као некада доминира на шљаци, Вавринка је увек претња свима, а Мареј и Ђоковић су стандардно добри иако имају мали пад у форми.

Због тога ће младима Александру Звереву, Нику Кирјосу, Доминику Тиму, бити изузетно тешко да се изборе за своје место под сунцем уколико не буду били константни и уколико не буду у континуитету бележили добре резултате.