Прочитај ми чланак

Незапамћен потрес: Смењени сви селектори, остао само један!

0

Одбојкашки савез Србије сменио је готово све селекторе, на свим нивоима и у свим старосним селекцијама, а "преживео" је само Зоран Терзић.

Вишегодишњи селектор женске А репрезентације Србије остао је на клупи, што и не чуди, јер прави историјске резултате.

Терзић је са девојкама био двоструки узастопни европски шампион, док је ове године освојено сребро на ЕП у Београду, као и бронза на Олимпијским играма у Токију.

Одбојкашице су уједно и актуелне светске првакиње, па је јасан печат успешног рада Зорана Терзића.

Ипак, српска одбојка је у једном дану доживела невиђен потрес, пошто Слободан Ковач није више селектор одбојкаша, а биће нових имена у свим селекцијама, и женским и мушким.

„Председништво Одбојкашког савеза Србије је на својој редовној седници донело одлуку и да се не настави сарадња са селекторима наших млађих репрезентативних селекција у мушкој и женској конкуренцији, и то за јуниорски, кадетски и пионирски узраст. Именовање нових селектора млађих националних селекција вршиће се у складу са предстојећим конкурсом који ће бити објављен од стране Савеза“, саопштио је ОСС.

Такође, из Одбојкашког савеза Србије захвалили су се селекторима на досадашњем раду уз жеље да имају успеха у предстојећим такмичењима и клупским обавезама.