Прочитај ми чланак

НЕСТВАРНА ПРИЧА АСА „ВАТРЕНИХ“ Чувао је козе по хрватском кршу, а сад води …

0

Фудбалери Хрватске су остварили велики успех, пошто ће се на Светском првенству борити за "богињу" са Французима (недеља, 17 сати). Један од најзаслужнијих за неслућени успон до врха јесте Лука Модрић, који се у домовини налази у центру пажње због невероватног видео снимка који датира из 1990. године.

Продор Хрватске до самог финала је невероватан резултат, у који је мало ко веровао на почеку Мундијала. Знали су сви да „ватрени“ имају изузетно јак састав, али је увек фалило то нешто. Сада је и то надокнађено, па су изабраници Златка Далића дошли до самог краја.

YOUTUBE

Лука Модрић док је као петогодишњак чувао козе на Велебиту

Посложио је одлично стратег Хрватске све у једну целину, у којој је најјача карика Лука Модрић, ас мадридског Реала. И управо је он у земљи финалисте Мундијала у центру пажње, али не због сјајних партија које је пружао, већ захваљујући заборављеном видео снимку из 1990. године.

Наиме, управо је тада Павле Баленовић на велебитским кршевима у Хрватској снимао документарни филм „Напад вукова“ и ухватио је кадар који је постао светски хит. У једном делу снимка појављује се управо Лука Модрић, који је тада имао пет година, како у кршу у околини Задра у превеликој јакни са штапом у руци чува козе. Тај детаљ можете видети у 2:30 приложеног снимка.

Један корисник Јутјуба, где је и снимак објављен, препознао је капитена „ватрених“, али очигледно није могао да верује да је то он. Павле Баленовић му је открио ту недоумицу и потврдио је да је пре 28 година заиста на Велебиту снимио дечака који је касније направио врхунску каријеру.