Прочитај ми чланак

НЕСТВАРНА ПАРТИЈА ЛАЈОВИЋА, играће за титулу у Монте Карлу!

0

Душан Лајовић играће у недељу у финалу Мастерса у Монте Карлу.

Српски тенисер је после сјајне игре у полуфиналу победио Руса Данила Медведева, 7:5, 6:1 у мечу који је трајао укупно 95 минута.

Лајовић на овом турниру није изгубио ниједан сет, а победио је Малека Жазирија, Давида Гофана, Доминика Тима, Италијана Лоренца Сонега и коначно Медведава,

На тај начин не успео да освети и пријатеља Новака Ђоковића који је од Медведева изгубио у петак у четвртфиналу.

Нема дилеме да је ово била најважнија Душанова победа до сада, пошто ће му ово бити прво финале у каријери, али какво – на турниру Серије 1.000.

Тамо ће се састати са бољим из окршаја измену браниоца титуле Рафаела Надала и Италијана Фабија Фоњинија.

Сам меч био је веома необичан и биће вероватно запамћен по фантастичном преокрету српског тенисера. Ветар је и овог пута био непријатељ тенисера и чини се да је на почетку меча више сметао Лајовићу.

Рус је почео далеко сигурније, повео је уз брејк са 3:0, да би лајовић у четвртом гему успео донекле да среди редове и смањи на 3:1.

Имао је Медведев и 5:1 после серије грешака српског тенисера после којих се чинило да ће Рус не само лако добити сет, већ и меч. Међутим, Лајовић на срећу није мислио тако.

Средио је редове, концентрисао се на ударце и сваки поен и веома брзо је ушао у ритам којим је осјавао гем за гемом.

После 1:5, направио је серију од 6:0 и после 61 минута игре добио поетни сет. Рус је почео да ломи рекет и нервира се и за њега после тога, није било повратка.

Где је стао на крају почетног сета, наставио је у другом. Није попуштао, држао је противника под притиском и за тилу час је повео са 4:0.

Био је то десети гем за српског тенисера у низу, пре него што је Медведев успео да укњижи почасни гем у том другом сету.

Добио је Душан и два наредна гема за велику победу која ће му, без сумње, много значити у наставку каријере.

Овим тријумфом обезбедио је освајање 600 поена за АТП листу и скок са 48. на 24. место светске листе, док би му тријумф у кнежевини обезбедио и улазак у Топ 20 на светској листи.

Победнику турнира у Монте Карлу припашће 958.055, а пораженом 484.950 евра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!