Прочитај ми чланак

НЕНАД КРСТИЋ: У Русији као у НБА

0

Ненад Крстић, бивши капитен кошаркашке репрезентације Србије, сматра да ће светско фудбалско првенство у Русији бити организовано на врхунском нивоу.

„Имам само добра искуства из Русије и за организацију и за услове и за све остало и сигурно су се потрудили да првенство буде на завидном нивоу. Можда фудбал није ’број један‘, можда је ’број два‘ спорт у Русији, али то нема везе“, каже Крстић за Спутњик.

Фото: Н.С.

Крстић, који је у два наврата играо у Русији — у „Тријумфу“ из Подмосковља 2008. и у ЦСКА из Москве, од 2001. до 2014. каже да је имао одличне услове за рад, поготово у ЦСКА.

„Играо сам и у Америци, а у Русији смо имали скоро идентичне услове као и у НБА. Људи су јако приступачни и стварно сам уживао. Можда клима није онаква какву волимо, али и на то се човек навикне. Помало ми недостаје живот у Москви, где сам ја уживао у игри, а моја породица је уживала у животу“, каже Крстић.

Ненад Крстић је са репрезентацијом Србије као капитен освојио две сребрне медаље на европским првенствима 2009. и 2014. године. Играо је и за Партизан, Њу Џерзи, Оклахому, Бостон Селтиксе и турски Ефес.