Прочитај ми чланак

Немања Видић повукао кандидатуру за председника ФСС

0

Прослављени српски фудбалер Немања Видић повлачи кандидатуру на изборима за председника Фудбалског савеза Србије.

Видић је повукао кандидатуру дан пре него што је требало да се одрже избори у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

У уторак је требало да делегати гласају између два кандидата Видића и Драгана Џајића. Џајић је пред изборе имао подршку регионалних савеза, управе Црвене звезде, као и ону политичку, док су Видића углавном подржавали навијачи.

Избора ће свеједно бити, али ће делегати моћи да изгласају само Џајића у уторак почев од 14 часова, док се Видић огласио саопштењем о повлачењу кандидатуре.

„Поштовани љубитељи фудбала, пред нашим фудбалом су велики изазови. Много тога мора и може боље. Моја идеја је била и остала да окупим тим врхунских професионалаца који су кадри да те изазове реше квалитетније него можда ико у Европи. Нажалост, на сваком кораку пута ка томе да постанем председник ФСС ми је јасно стављено до знања да нам та шанса неће бити пружена. Овим путем желим да вас обавестим да повлачим кандидатуру за председника ФСС. Одговорност за решавање великих изазова који су пред нама је преузела иста група људи која их је и створила. Дефинитивно нисам оптимиста по питању тога шта ће урадити са приликом коју су приграбили и мислим да ће за четири године бити још теже него данас“.

„Повлачење кандидатуре не значи да одустајем од српског фудбала. Верујем у свој тим и нашу визију, као и велику помоћ коју ћемо добити од наших пријатеља из врха европског и светског фудбала. Оно што нажалост није могуће да кренемо да радимо данас – мој тим и ја урадићемо, верујем, у блиској будућности. Сада то није могуће.

Захваљујем се свима који су ме подржали у овом процесу, посебно свима који су ме подржали јавно упркос великим притисцима. Изузетно ми је драго да сам осетио и велику подршку у народу. Нажалост они не одлучују и немају право гласа. Желео сам да уједињујем а не разједињујем. Желео сам да будем решење а не проблем. Људи у српском фудбалу и већина делегата у Скупштини су одлучили “гласањем” пре подношења кандидатуре, пре избора, и тако урушили кредибилитет и онако пољуљан прошлом изборном седницом. Нису желели да чују моје намере и упореде тим који сам окупио, идеје које доносимо, са противкандидатом.

За крај – поносан сам што смо показали да постоји младја и другачија фудбалска Србија. Србија будућности“, написао је Видић у саопштењу.

Фудбалски савез Србије је без председника од марта 2021. године када је с тог места отишао Славиша Кокеза. Од тада је место вршиоца дужности председника обављао најпре Марко Пантелић, а онда и Ненад Бјековић.

Бјековић је пробао да се кандидује крајем 2022. за место председника, али је Црвена звезда минирала његов избор, па су у међувремену у причу ушли и Немања Видић и Драган Џајић.