Прочитај ми чланак

НЕКАДА ЈЕ БИО ЗВЕЗДА ЈУВЕНТУСА, а сада ради као конобар да би преживео (ВИДЕО)

0

На данашњи дан 1973. године рођен је легендарни уругвајски фудбалер Фабијан О' Нил.

О’ Нил је рођен у градићу Пасо де лос Торос у области Закуарембо у Уругвају.

Најстарији је од петоро деце од оца Луиса Алберта О’ Нила и мајке Мерцедес Домингез.

Иначе, потомак је Мичела О’Нила, Ирца из Корка који се доселио У уругвај 1837. године.

О’ Нил је професионалну каријеру започео у Насионалу који се такмичио у Првој лиги Уругваја, а у први тим био је у периоду од 1992. до 1995. године. 196. године потписује за Каљари (Италија) у коме остаје до 2000. године када прелази у Јувентус. У јануару 2002. године потписује за Перуђу, да би се напослетку вратио у Каљари који је тада био у Серији Б.

Уследило је пензионисање и О’ Нил се вратио у уругвај где се посвеио узгоју стоке на ранчу. Међутим, у јануару 2003. године одлучио је да се врати ајважнијој споредној ствари на свету, те опет потписује за Насионал. Али, за уругвајског прволигаша у тој сезони наступао је само пет пута.

Намештао утакмице у италијанском фудбалу

„Док сам био играч Каљарија наместио сам утакмицу с Кјевом. Једним и другима је одговарао реми док смо се борили за опстанак. Од челника својих клубова добили смо и награду за опстанак у лиги. Договорио сам реми са капитеном Кјева, као и са својим саиграчима. Још смо се ишли у кладионице да уложимо новац на нерешен резултат. У 87. минуту смо повели с 2:1 преко Дијега Лопеза. Пришао сам му и рекао: Исправи ово, буди кривац за примљени гол или ће нас разапети. И онда смо до краја меча примили гол“, рекао је Уругвајац.

Он је истакао да је наместио и једну утакмицу док је играо за Перуђу.

„Био сам капитен Перуђе. Договорио сам резултат и опет смо се сви кладили. Све је прошло како смо се договорили“, рекао је О’Нил.

Он је на крају рекао да је током играња у Серији А водио лични рат са бројним фудбалерима, а пре свега са Ђенаром Гатузом.

Спискао новац на клађење, споре коње и брзе жене!

„Када сам потписао за Јувентус од идоле екипе претворио сам се у најгорег играча, јер су око мени били феномени као што је Зидан. Само због њега сада навијам за Реал“, открио је О’Нил.

„Ништа више немам. Потрошио сам 14 милиона долара. Ко је крив? Криви су спори коњи и брзе жене“, рекао је О’Нил и додао:

„Сиромашан сам, али опет сам срећан. Главно је да породица и ја имамо нешто да једемо. Пронашао сам нове пријатеље, оне праве, а не лажне који су били поред мене док сам био богат“.

О’ Нил је трошио новац и на алкохол и ноћне проводе.

„Моја је кривица. Жене су се заљубљивале у моје пијано издање, а онда су покушавале да ме промене. Нико није могао да ме промени. Чак су ми нудили и помоћ психолога. Од мене су богатије и моје бивше жене“, навео је фудбалер који данас ради као конобар.