Прочитај ми чланак

Нека се спреми Аустралија – јануар ће обележити Ђоковић!

0

Новак Ђоковић почео је годину тако што није могао да уђе у Аустралију, а завршава 2022. годину тако што је стигао коначно на овај, за њега, контроверзни континент. Шта чека Нолета у јануару у Аустралији? Прво турнир у Аделајду, а онда и Аустралијан опен.

Прво ће на реду бити – Аделајд, турнир из серије 250.

Foto: Printscreen

У питању је такмичење које креће 1. јануара и игра се до осмог, а у сврси је припреме тенисера за оно што следи, а то је Аустралијан опен који је на програму од 16. јануара.

Поред Ђоковића турнир у Аделајду играће и Феликс Оже-Алијасим, Данил Медведев, Андреј Рубљов, али и Енди Мари.

Занимљиво је да Новак никада није играо на овом турниру, а на терену ћемо га дакле гледати у првим данима Нове године. Све зависи од жреба, а за сада није познато када ће он бити одржан. Новак ће бити први носилац на овом турниру.

Готово сигурно Новак је одабрао да игра у Аделајду зато што жели да скине притисак са себе, да издржи и понеки звиждук којих ће вероватно бити, па да онда „на миру“ пређе на Аустралијан опен и нападне 22. гренд слем титулу са којом би се изједначио са Рафаелом Надалом.

С тим у вези, Новак се пријавио и за дубл у Аделајду, па ће тако заједно са добрим пријатељем Васеком Поспишилом имати још више шанси да осети терен и атмосферу у Аустралији где није играо ове 2022. године.

Када Ноле ухвати прави ритам у Аделајду, онда следи оно право, а то је први гренд слем у сезони. Ноле је иначе почињао сезону са Аустралијан опену, али је ове године решио да мало одигра другачије. Мирно је стигао у Аустралију, без великих најава, пријавио се прво за мањи турнир и жели да до Аустралијан опена скине притисак са леђа што је више могуће.

Новак иако има 35 година важи за можда и првог фаворита, а тек сада остаје жал што му нису дали да игра почетком ове 2022. године јер би вероватно и тада био међу главним фаворитима за успех.
Аустралијан опен креће 16. јануара, тако да би Новак освајањем турнира стигао до бројке од 22 гренд слема и тиме би се изједначио са Рафаелом Надалом.

Иначе, Новак је освајао чак девет пута Аустралију, тако да би потенцијални 10. трофеј у земљи кенгура био савршена десетка.

И савршен старт 2023. године. Надајмо се да ће тако и бити.