Прочитај ми чланак

„Не занима ме Новакова донација болницама и извињење – мора да поднесе оставку“

0

Критике на рачун Новака Ђоковића се настављају после Адрија тура, а последња долази из Аустралије.

Бивши тенисер Сем Грот позвао је првог тенисера света да поднесе оставку на месту председника Савета играча после дешавања у Београду и Задру.

Грот је у колумни „Хералд сану“ био веома оштар према Новаку у више наврата, што је и раније радио.

„Новак Ђоковић мора да оде. Његова позиција председника Савета играча је смешна. Он мора да поднесе оставку. Да ли бисте желели да вас та особа води? О чему је, дођавола, мислио? Ко га, дођавола, саветује?“, оштар је био Грот у колумни.

Грот је отишао корак даље речима да је српски ас „чинио све како би угрозио могућност повратка тениса због организовања Адрија Тура“.

„Док играчи и званичници широм света чине све што је у њиховој моћи како би се наш спорт вратио и покренуо усред глобалне пандемије, светски број један снима плес, дружење и загрљаје људи и тако директно крши све светске здравствене смернице“.

Замерио је и Новаку што је изостао из „Зоом“ конференције у којем је било 400 других играча.

„Док је Новак плесао лимбо и дружио се са пријатељима, мноштво других играча било је на разговору покушавајући да развију логистику поновног покретања турнеје. Речено ми је да Новак није био ни на том позиву. Како председник Савета није ту? То није лидерство“, рекао је Грот, а онда наставио.

„Једина опција му је да поднесе оставку. Играчи губе поверење у њега“, нагласио је Аустралијанац.

Иако се Новак извинио, свесно признајући одређене грешке на Адрија Туру, Грот сматра да то не надокнађује његова дела.

„Одговоран је. Бројни људи су били позитивни на тестовима као резултат његовог догађаја. Не занима ме да ли се извинио или донирао новац болницама. Јасно је да се није водило рачуна о здрављу људи. Морао да је покаже пример, а све што је урадио и даље има последице“.

Узимајући у обзир играче, помоћно особље и организаторе, већ сте добили преко 1.000 људи који ће наставити да се баве таквима. Ниједна особа неће ићи код пријатеља на вечеру. Како то применити и поуздати се у људе да раде исправне ствари када је први тенисер света урадио то што је урадио“.

Изостанак Ђоковића са УС опена, према његовим речима, није велика штета за њега.

„Једино што му недостаје у тој ситуацији је могућност да повећа број Гренд слем титула. Не треба му новац, није му стало до њега. Нема проблем да плаћа хипотеку на кућу и обезбеди храну. Његово понашање је себично и неодговорно, показује потпуно занемаривање оних који су били на турнеји. Ако само жели да буде број један и живи својим начином размишљања – то је у реду. Али онда мора да одступи с места председника“, закључио је Грот.