Прочитај ми чланак

Не заборавите чист гол Португала у Београду

0

Србија је на Мундијалу прошла као боса по трњу, показала је да није прва фудбалска лига и да јој није место међу 16 најбољих на свету, где су, иначе, Мароко, Сенегал, Јапан, Јужна Кореја... А на то исто првенство планете смо отишли срећно, јер је, да подсетимо, Португалцима у Београду поништен чист гол. Да то није био случај, односно да је било ВАР-а, Србија би ишла у бараж, где би преко Италије, дакле тежим путем, морала да се домогне Мундијала.

Били су пуни лажног самопоуздања „орлови“, испоставило се да за то нису имали никакву подлогу, па се игра распала у парампарчад. Скандирало се „Дајте Бразил да се играмо“, рачунало се ко ће нам бити ривал у осмини финала и какав нас пут чека до „богиње“, али се чини да су сви око репрезентације били несвесни чињенице да ми светском врху не припадамо.

Јесмо отишли на Мундијал и лепо је што смо били део планетарне смотре, до које смо, мора се то признати, дошли кроз „иглене уши“. Да нас срећа није погледала – ко зна шта би било у паклу баража.

Јер, Португал је у већем делу меча у Београду, у том првом од два међусобна дуела у квалификација, био бољи ривал. Водили су „морепловци“ са 2:0, Србија је изједначила на 2:2 и онда срећно задржала бод. А да је тада било ВАР-а – то не би био случај.

Тада је Кристијану Роналду поништен чист гол, лопта је добрано прешла линију, ас Манчестер јунајтеда се оправдано бунио, међутим одлука се није мењала. Фортуна је тада била на нашој страни, чији смо миљеници били и у реваншу у Лисабону, где смо у судијској надокнади дошли до победе и трасирали пут ка Мундијалу.

Дакле, срећа је тада била уз нас, да би се на самом Мундијалу све распало. Нисмо имали игру за нокаут фазу, нисмо заслужили да тамо будемо, па ће такмичење наставити они бољи, мудрији, срчанији…

А ми? Пакујемо кофере и враћамо се кући. До неких нових бомбастичних обећања…