Прочитај ми чланак

НЕ МРЗИМ СРБЕ, АЛИ МРЗИМ ЛАЖОВЕ Савићевић никад јаче ударио на директора Звезде

0

Председник ФС Црне Горе Дејан Савићевић поново је жестоко ударио на генералног директора Црвене звезде Звездана Терзића, односно, наставио да њега наводи као једног од криваца за то што је су Мирко Иванић и Филип Стојковић одбили да играју за црногорску репрезентацију против селекције такозваног Косова.

Почетком јуна Црна Гора је требало да игра меч квалификација за ЕУРО 2020 против репрезентације самопроглашеног Косова, али су на дан утакмице двојица играча Црвене звезде одбили да играју, као и селектор Љубиша Тумбаковић који је одбио да води тим и због тога је морао да напусти кормило Црне Горе.

У новом интервјуу за „Недељник“, први човек црногорског фудбала и легенда управо Црвене звезде остао је при свом ставу који је још раније изнео у једној емисији да је Звездан Терзић човек који је „забио нож у леђа“ црногорском фудбалу и да је он главни кривац за то што се догодило.

– Тешких речи са Терзићем је било преко штампе. Нисам га звао. Он је први човек из Србије који се јавио да каже да нема везе са овим. Нико се није јавио, ето, само он. А јесте се мешао. Какав је то начин да кажеш да ниси, а звао си играче, преносио поруке, слао поруке…

– И звао је Тумбаковића и рекао да не треба да игра Иванић, јер су велика средства уложена у његово довођење. И како не би било добро, јер навијачи потом неће дозволити да игра за Звезду. Звао је и Иванића, а колико сам схватио није у некој доброј комуникацији са Стојковићем. Барем тада није био, не знам да ли су поправили односе. И после је пребацио на то да сам ја против Срба, да шаљем поруке људима да мрзе Србе – испричао је Савићевић у даху и наставио:

– Али само да не буде у заблуди да је неко у Црној Гори поверовао у то, и што се тиче фудбалских људи и ових до којих је њему стало. И његовог пријатеља код којег иде уз скуте. Да не мисли да је њега убедио. А знао он на кога мислим. Никога није убедио и нема потребе да шири лажне приче о мени као србомрсцу. Ја људе не делим по вери или нацији, мрзим једино лажове. А то је он.

У својој реакцији на оптужбе које је Савићевић још раније изнео у емисији на РТЦГ, Терзић је путем саопштења поручио да „не разуме лудило Дејана Савићевића“.

– Сви који су гледали емисију, видели су да нисам имао никакво лудило и да сам причао нормално. А то што он назива лудилом је мој карактер који ће он добро осетити. Пре него што ми опет одговори, нека прочита интервју Илије Петковића о њему, јер ће му тај интервју бити мед и млеко.

Савићевић каже да постоје сведоци да је Терзић звао играче и да се сада прави да то није урадио.

– Да је само звао играче, то би било океј. То су његови играчи и он мора да штити интересе Црвене звезде. На то има право. Али какво право има да зове селектора друге државе и да тражи да неко не игра, а онда изађе у јавност и каже да нема везе са тим.

– Питајте све играче, када је изашла та његова изјава, били смо у Чешкој. Играчи ме питају: “Председниче, јесте ли читали ово?“ Кажу: Како га није срамота, ми смо били ту када је звао Иванића.“ Човек је сам себе провалио. Он је задњи човек који је требало то да уради фудбалској Црној Гори, јер добро зна колико му се помогло кад му је било тешко – закључио је Савићевић о Терзићу.