Прочитај ми чланак

„НЕ ДИРАЈТЕ ТУ ДЕЦУ“ Крупни истетовирани Хрват спасао ватерполисте од хулигана

0

“Навијаче загребачког Динама од наших играча одвојио је њихов сународник, извинио им се и рекао да они нису такви. Сваки напад је за осуду, а поготово на децу, много слабију од самих нападача”, испричао је Зоран Братуша, тренер и координатор младих ватерполо екипе Партизана.

Zagreb

Наиме, чак 15 присталица загребачког Динама насрнуло је прекјуче у Загребу на петорицу ватерполиста старих свега 15 година.

– Нисам био присутан, али сам био у полицији док су дечаци давали изјаве и сви су дали идентичне. Не знам одакле се појавило толико дезинформација и са којим циљем, али ти хулигани, од којих су неки имали обележја навијачке групе “Бед Блу Бојс”, нису имали никакве шипке и оружје, већ само бакље. Њима нису пржили ватерполисте већ су их само застрашивали.

После пет минута дошао је један крупнији, истетовирани Хрват и рекао им “Склањајте се, не дирајте ту децу”, и повео наше клинце са собом. Извинио им се у име свих Хрвата и рекао да они (Хрвати) нису такви – објашњава Братуша да није све тако црно као што се писало.

Братуша открива и да су му у полицији рекли да је све снимљено тако да дилеме нема, а нападачи ће ускоро бити приведени.

– Било је петорица ватерполиста, тројица су побегла на време, један је од ударца ногом зарадио прелом, а други је био само мало угруван. Једноставно, наша деца нашла су се на погрешном месту у погрешно време, а један је на мајици имао грб Партизана што му је речено да не треба да носи. Поента је да се исто ово могло десити и у Београду да су навијачи Црвене звезде видели Партизанову мајицу – сигуран је Братуша.

Обојица повређених ватерполиста играли су дан после напада утакмицу на турниру “Мали медо”, а београдски тим заузео је друго место.

– Тај турнир постоји 29 година, ми редовно учествујемо и никада није било проблема. Све остало, сем овог напада, било је перфектно и људи тамо су такође згрожени, као и ми. Испашће да нешто крије, али немам разлога за то, само причам истину и не знам одакле и са којим циље су потекле дезинформације. Уосталом, све ће се видети на снимку.Деца желе да се стави тачка на ову причу и да се не користи у дневно-политчке сврхе, а треба више писати о њима као спортистима јер су будућност нашег спорта – закључује Братуша.