Прочитај ми чланак

НБА СУПЕРСТАР ЖИВЕО У СРЦУ СРБИЈЕ Лука Дончић ишао у вртић у Краљеву

0

Лука Дончић, звезда Даласа, репрезентације Словеније и бивши суперстар Реал Мадрида, живео је у срцу Србије - Краљеву!

Питате се сигурно како? Његов отац, Саша Дончић, у сезони 2001/2002. играо је за Слогу у граду на Ибру. Лука је у то доба имао само три године и ишао је у вртић „Олга Јовичић Рита” који се налази у краљевачком парку у центру града.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Старији Дончић је на позив Милоша Мијаиловића, са којим је играо у Словенији, дошао у Краљево и заиграо за тадашњег прволигаша. Један од оних који се сећа Дончићевог боравка у српској Болоњи, како су звали Краљево јер је био једини град у Србији који је имао два прволигаша – поред Слоге, прву лигу је играо и Машинац – јесте и Никола Лепојевић, бивши кошаркаш Слоге, Црвене звезде и многих европских клубова.

– Возао сам Луку у колицима по тргу око споменика у Краљеву када би ми га Саша и његова супруга оставили на чување док нешто купе. А он је био миран, понекад је и спавао. Било је лако чувати га тада, али не знам да ли бих могао да га чувам на терену. Сигурно би ми било много теже. Ко је могао и да помисли да ће постати такав играч – рекао је Лепојевић за данашње издање штампаног Курира.

Иначе, Лука је и у својим ранијим интервјуима истицао колико воли Србију и Црвену звезду.