Прочитај ми чланак

НБА: Брејк Бруклина у Филаделфији, Боби одличан

0

У првом мечу овогодишњег НБА плеј-офа Бруклин је славио у Филаделфији 111:102 и тако преузео предност домаћег терена. У домаћем тиму запажену ролу имао је српски центар Бобан Марјановић.

Почетак је најавио жестоку борбу, праву плеј-оф утакмицу. Филаделфија је константно водила, али највише пет поена разлике. Међутим, финиш прве четвртине готово да је одредио читав меч. Бруклин је серијом 14-2 дошао до плус девет на крају прве четвртине 31:22.

Од тада гости нису испуштали вођство, а новом серијом 13-4 дошли до максималних 17 поена предности. Један од главних разлога оваквог резултата је лоше шутерско вече у првом полувремену главне звезде тима Џоела Ембида, који је шутирао катастрофалних 1/9.

Због тога је солидну минутажу добио Бобан Марјановић и одлично је искористио. За 15 минута постигао је 13 поена уз шут из игре 5/7, а исто толико кошева из игре постигао је Ембид али из 15 покушаја. Имао је још и три скока и четири асистенције. Бруклин је на крају успешно одржавао ову предност и заслужено дошао до великог брејка.

Код победника Дианђело Расел је био најбољи са 26 поена, Карлс Леверт је постигао 23, Спенсер Динвиди 18, а запажену ролу имао је Ед Дејвис са 12 поена и 16 скокова. Поред њих још двојица кошаркаша била су двоцифрена, док су међу Сиксерсима ефикаснији од Марјановића били још само Џими Батлер са 36 поена, уз девет скокова и поменути Ембид са 22 поена и 15 скокова.

Други меч на програму је у ноћи понедељка на уторак, такође у Филаделфији.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!