Прочитај ми чланак

НАВИЈАО САМ ЗА ЗВЕЗДУ: Потпуно неочекиване речи Хасана Салихамиџића после дуела

0

Делије добро памте 24. април 1991. године када је Црвена звезда изборила историјски пласман у финале Купа шампиона

Спортски директор Бајерна из Минхена Хасан Салихамиџић говорио је о Црвеној звезди, чувеном мечу из 1991. године и на још пар питања о београдском тиму.

Foto: Adria Media TV PRINTSCREEN

Делије добро памте 24. април 1991. године када је Црвена звезда изборила историјски пласман у финале Купа шампиона. Титула клупског првака Европе, освојена у Барију против Олимпика из Марсеља, не би била могућа да није савладана претходна препрека. Моћни Бајерн из Минхена. А савладан је у двомечу чији реванш присталице црвено-белих препричавају генерацијама.

– За Звезду сам навијао тада, нормално! Кад будемо долазили на реванш, биће интересантно, мислим да је Звезда показала да може да одигра добро – рекао је Хасан Салихамиџић који се присетио дуела од пре 28 година.

Овог пута, Бајерн је у Минхену победио Црвену звезду са 3:0, а Салихамиџић је био одушевљен игром своје екипе. Ипак, на питање о црвено-белима имао је само речи хвале за београдски тим.

– Добра је атмосфера, увек су уз клуб, интересантно је и радујем се доласку на Маракану. Знам како је добра атмосфера тамо. Био сам тамо 1991. кад је Бајерн играо, био сам са репрезентацијом Југославије и имао сам шансу да осетим то. Надам се да ће бити тако и овај пут – рекао је Салихамиџић.