Прочитај ми чланак

Навијачи Звезде огорчени транспарентом Делија о Вучићу и рођендану ФОТО

0

Навијачи Црвене звезде су на утакмици њиховог клуба против Напретка у Крушевцу истакли транспарент поводом снимка који је доспео у јавност, на којем се види како вође навијача певају у друштву председника Србије Александра Вучића.

Снимак на ком председник скандира песму „А сад адио“, имитирајући навијачки покрет једном руком, снимљен наводно у неком ресторану на Сењаку објавио је портал Нова.рс, а делије су тим поводом развили велики транспарент на утакмици у Крушевцу.

„Поздрав за Нову и Директно, на рођендану било је перфектно“, била је њихова порука.

Ова порука изазвала је реакцију великог броја навијача Црвене звезде који су на друштвеним мрежама осули паљбу по највернијим присталицама.

„Од терања Рио Тинта, дража им је Вучићева Кинта! Од бораца за Србију, постали смо кербери режима! Од сад Звезду гледам и навијам с аисточне трибине“, била је једна од многобројних бесних реакција на транспарент делија на утакмици.

Многи од коментара су алудирали на везу са СНС-ом, па смо видели уобичајени репертоар са увредама попут „Сендвичари“, „СНС ботови“ и слично.

„Какви плаћеници воде трибину, а онда где сте цигани на трибинама…напредњаци“, један од навијача се осврнуо на апел „Делија“ да већи број људи дође на стадионе.

Било је много оних којима је сметало што се Делије не оглашавају поводом „Рио Тинта“.

„Тешко да ћемо успети да се оперемо од го*ана којима сами себе посеипамо. Ни речи против Рио Тинта, још и лавље са жвалавим на Сењаку. Суноврат најјаче трибине у Европи“.

Подсетимо, неколико навијачких група је истакло поруке у којима се боре против доласка комапније Рио Тинто у Србију. Прво су то урадили навијачи Радничког „Црвени ђаволи“, па затим и навијачи Војводине, а огласили су се и навијачи Партизана.

Закључак огромног броја навијача изреволтираних транспарентом, био је да је у питању велика срамота.

„Срамотимо се само“, написао је један резигнирани навијач.