Прочитај ми чланак

НАВИЈАЧИ ВРЕЂАЛИ ВУЧИЋА И ЧОВИЋА, Новица морао да смирује „гробаре“

0

Утакмица последњег четвртфинала Купа Радивоја Кораћа између Партизана и Дунава два пута је прекинута због неспортског скандирања навијача црно-белих.

Присталице београдског на старту другог полувремена вређали су породицу Човић и премијера Србије Aлександра Вучић.

Због увредљивих песама судија Мрдак је на кратко прекинуо утакмицу, а капитен Новица Величковић морао је преко разгласа да смири навијаче.

Само што је утакмица настављена поново се на трибинама чуло погрдно скандирање. Утакмица је поново прекинута, али је убрзо настављена.

Да подсетимо, у 19. колу AБA лиге, меч између Партизана и ФМП била је десет минута прекинута због вређања породице Човић.

КРК: Партизан без проблема са Дунавом

Екипа Партизана последњи је полуфиналиста Купа Радивоја Кораћа, пошто је без већих проблема савладала Дунав из Старих Бановаца у Нишу – 80:60.

Црно-бели су лако оправдали улогу апсолутног фаворита, члан Кошаркашке лиге Србије био је равноправан ривал само у првих десет минута игре, да би београдски састав већ до полувремена најавио сигуран тријумф.

Куп Радивоја Кораћа:

Мега Лекс – Динамик 84:57
Партизан – Дунав 80:60
четвртак:
ФМП – Спартак 77:58
Звезда – Вршац 99:47
полуфинале – субота:
17.00 Црвена звезда – ФМП
21.00 Партизан – Мега Лекс
финале: недеља 21.00

Услед мањих здравствених проблема првог тренера Aлександра Џикића, Партизан је са клупе предводио његов помоћник Ненад Чанак, док у саставу није било првог плејмејкера Вила Хечера, односно Френка Робинсона и Џамонта Гордона.

Црно-беле је до тријумфа предводио Михајло Aндрић са 17 поена, Aдин Врабац додао је 13, а Урош Луковић и Никола Танасковић по десет, с тим да је Танасковић имао и десет ухваћених лопти.

С друге стране, у екипи из Старих Бановаца највише се истакао Лазар Зорчић са 19 поена, док је једини преостали двоцифрени појединац био Немања Ненадић са 11.

Партизан ће у борби за финале играти са Мега Лексом, који је нешто раније такође рутински поразио Динамик, па ћемо у суботу од 21 час гледати репризу прошлогодишњег финала, док други полуфинални пар чине Црвена звезда и ФМП, а њихов дуел на програму је од 17 часова.

ТОК МЕЧА

У прва три минута кошарке видели смо неколико промашаја и изгубљених лопти, односно тек шест поена. Партизан је повео после закуцавања Мајсторовића, који се најбоље позиционирао после промашаја Aдина Врабца, да би на другој страни одговорио Матијашевић, уз фаул, али није реализовао додатно слободно бацање. Мајсторовић поново постиже поене за свој тим из рекета, поново оба пута лако из рекета, а после тројке Бирчевића Партизан прави прву осетнију предност – 9:4.

Наставило се у сличном ритму, Дунав није успевао да погоди шут за три поена, али се ни Партизан није превише истакао у фази напада, па су момци из Старих Бановаца успели да одрже резултатски прикључак. Пост ван линије 6,75 прекинуо је Рудан, али су онда његови саиграчи олако продали лопту, што је Величковић казнио са 2+1 за нових +5 (14:9). Црно-бели су до краја прве деонице појачали притисак у одбрани, али нису успели до материјализују на другом крају терена, па је Дунав, који је добро шутирао слободна бацања, после десет минута кошарке успео да изједначи – 18:18.

Међутим, све оно добро што су урадили у првој четвртини Партизан је ‘обрисао’ после само неколико минута игре у другом делу меча. Aндрић је погодио прву тројку за црно-беле, надовезали су се Луковић и Танасковић, са два везана поготка, да би после нове тројке Aндрића Партизан по први пут на мечу имао двоцифрену предност – 32:22.

Дунав је имао све више проблема да стигне до поена, што најбоље осликава податак да су их за седам минута друге четвртине постигли свега пет, а ништа нису успели да промене ни до одласка на одмор. Ипак, ни Партизан није то успео у најбољој мери да искористи, пошто ни црно-беле није служио шут, али је на одмор отишао са великом – 41:23.

После нешто споријег почетка другог полувремена, у ком је Партизан одржавао своју предност, Зоричић је извео најлепши потез у досадашем току турнира, закуцавши у контри преко Луковића, који га је том приликом и фаулирао. После три минута игре у трећој четвртини, сусрет је на кратко прекинут због увредљивог скандирања навијача Партизана према премијеру Србије Aлександру Вучићу, односно породици председника Црвене звезде Небојше Човића, па је још једном морао да реагује капитен Новица Величковић – 50:35.

Прекид није превише утицао на црно-беле, који су наставили да увећавају своје вођство, а свакако их је више забринула ситуација са Мајсторовићем, коме је нога проклизала у једном од напада, после чега је остао да лежи на земљи. Ипак, иако је одмах изашао из игре, без већих проблема стигао је до клупе са резерве и сва је прилика да се не ради о повреди која ће га спречити да у наставку помогне саигачима. Тим из Београда у последњу деоницу ушао је са највећом предности на мечу – 64:43.

С обзиром да је већ било јасно ко ће у полуфинале, у последњих десет минута гледали смо опуштену представу на обе стране. Играчи двеју екипа трудили су се да забаве публику атрактивним потезима, било је још више шутева него у претходном делу меча, али ни у таквим околностима Дунав није успео да смањи заостатак. Партизан је био тај који је и даље више погађао, апсолутно контролисавши ситуацију на терену и на крају је у потпуности заслужено прошао у полуфинале – 80:60.