• Почетна
  • СПОРТ
  • Навијачи Шкотске у хуманитарној мисији: Помоћ деци Србије
Прочитај ми чланак

Навијачи Шкотске у хуманитарној мисији: Помоћ деци Србије

0

Надамо се доброј утакмици са Србијом, али се радујемо и због помоћи коју доносимо. Она је скромна али је доносимо са пуно поноса и љубави – кажу у “Тартан армији”

Фудбалске репрезентације Србије и Шкотске одиграће 26. марта на стадиону “Карађорђе” у Новом Саду квалификациони меч за Мундијал у Бразилу. Само четири дана раније “орлови” ће слетети на “Максимир”, па у овом тренутку мало ко прича о дуелу са “риђокосима”…

Ипак, најава једне хумане мисије која почиње данас значајна је због много разлога. Наиме, удружење навијача фудбалске репрезентације Шкотске под називом “Тартан армија” основано је 1999. године и од тада има само две улоге: да прати Шкоте на свим утакмицама на домаћим и гостујућим теренима и да на свим гостовањима ова хумана група људи донира одређени износ средстава некој од установа у земљи домаћину шкотске селекције.

– Од пре неколико дана на нашем вебсајту траје акција скупљања донација за помоћ некој од дечјих установа у Србији. Долазимо крајем марта у Нови Сад на утакмицу са Србијом и нашу добру традицију, која траје од 1999. године, не желимо ни сада да изневеримо. Радујемо се доласку у Србију, јер сам сигуран да осим љубави према пиву и вискију имамо још доста тога сличног са вашим народом – поручио је Џон Дејли, председник организације “Тартан армија”.

Ово хуманитарно удружење шкотских навијача не познаје границе. Били су на свим меридијанима, а неке од последњих акција имали су у Словенији, Финској и Јапану.

– Сада, мало више од месец дана пре нашег доласка у Нови Сад желимо да пронађемо дечју установу којој је финансијска помоћ најпотребнија. Желимо да уживамо у фудбалу, надамо се доброј утакмици са Србијом, али се радујемо и због помоћи коју доносимо. Она је скромна, највероватније ће то бити 1.500 фунти, али је доносимо са пуно поноса и љубави – додаје Дејли.

Срби и Шкоти… Два народа поносна, које ће 26. марта на “Карађорђу” спојити фудбалска лопта, али и једна сјајна хуманитарна акција и донација из Единбурга.

СЛЕДЕЋИ СУ ФЕТЕЛ и ХАМИЛТОН

Одмах после утакмице Србија – Шкотска навијачко удружење “Тартан армија” имаће нову акцију. Почеће организацију нове донације за догађај који је заказан на картинг стази у Единбургу 21. априла ове године. Цео догађај увеличаће светски шампион Формуле 1 Себастијан Фетел и Британац Луис Хамилтон, а и овај догађај биће прилика за помоћ некој од дечијих установа.

(Новости)