Прочитај ми чланак

НАПАДАЧ ЛУКСЕМБУРГА: Јесам Синани, али сам Београђанин, везе немам са Албанијом

0

Игра за Луксембург, желели га у дресу Косова, али он не види повезаност са непризнатом државом

Један од играча Луксембурга који ће истрчати на терен против Србије од 20.45 сати у мечу квалификација за Европско првенство 2020. године је нападач Даниел Синани.

Printscreen: Youtube/Show YourGame

На први поглед већина помисли да је реч о Албанцу, пореклом са тзв. Косова, који је силно мотивисан да се супротстави Орловима, међутим, реч је о двадесетједногодишњаку рођеном у Београду, који се са породицом преселио у Луксембург.

Тако портал спортекспрес.цом, доноси причу о младом фудбалеру који је наступао за ФК Луксембург, да би касније прешао у Дуделанж и ове сезоне обезбедио учешће у групној фази Лиге Европе, а занимљиво његов тим славио је управо против Дрите, шампиона тзв. Косова.

Занимљиво, управо је на овим мечевима, као и против Клужа којем је дао 3 гола, скренуо пажњу на себе на тзв. Косову и у Албанији, што је фудбалер објаснио у интервјуу Телеспорту.

– Моји родитељи су рођени и одрасли у косовском Драгашу, али ја сам рођен у Београду, као и мој брат Давид. Нормално је да ме у Албанији нико не познаје, јер нисам Албанац. Знам да мисле да јесам, али ја са Албанијом немам ништа. Одрастао сам у Србији и Луксембургу и не знам албански. Имао сам 5 година када смо се преселили у Луксембург са породицом, тако да сам 16 година овде и наравно да сам уско повезан са овом државом. Зато и играм за Луксембург – објаснио је нападач.

Да подсетимо, Србија је тренутно 4. на табели, иза Луксембурга са само 4 освојена бода из 4 меча, док је вечерашњи противник на 3. месту са 4 освојена бода, али има бољу гол разлику. Меч почиње од 20. 45 уз пренос на ТВ Нова С.